Αναδρομική έκθεση ζωγραφικής της Χρύσας Βέργη «Η Ψυχή του Τοπίου» στη Σύρο

admin
14/08/2015 9:34
  •  
  •  
  •  

 

Τη μεγάλη αναδρομική έκθεση ζωγραφικής της Χρύσας Βέργη με τίτλο «Η Ψυχή του Τοπίου-Αναδρομή 1985-2015» θα φιλοξενήσει η Πινακοθήκη Κυκλάδων στην Ερμούπολη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Σύρος-Πολιτισμός 2015».

Τα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο 22 Αυγούστου στις 20:00, με τη συνεργασία της Γκαλερί Ευριπίδη, ενώ η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου (ώρες λειτουργίας: 11:00 – 14:00 & 18:00 – 22:30 Δευτέρα κλειστά).

Στη συγκεκριμένη έκθεση, η καταξιωμένη ζωγράφος επιχειρεί μια αληθινή κατάδυση στον εσώτερο κόσμο του ελληνικού τοπίου, βάζοντας τη δική της σφραγίδα.

 

Το βιογραφικό της ζωγράφου

Η Χρύσα Βέργη, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με δασκάλους τους Λ. Κανακάκη, Δ. Μυταρά, Ν. Κεσσανλή, Β. Κυριάκη, Ρ. Παπασπύρου, Μ. Λαμπράκη-Πλάκα.
Έχει παρουσιάσει το έργο της, σε πολυάριθμες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Έργα της έχουν φιλοξενηθεί σε εκθέσεις στις Βρυξέλλες, στο Παρίσι, στο Λονδίνο, στο Δουβλίνο, στην Κωνσταντινούπολη, στο Πεκίνο, στην Κορέα και στην Νέα Υόρκη.

Επίσης, βρίσκονται στη Βουλή των Ελλήνων, στην Εθνική Πινακοθήκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, στο Μουσείο Μπενάκη, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας, στο Μουσείο Φρυσίρα, στην Πινακοθήκη Κουβουτσάκη, στην Πινακοθήκη Μοσχανδρέου και σε άλλες δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το έργο της επιλέχθηκε να αντιπροσωπεύσει την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς του 2004.

Η Χρύσα Βέργη έχει αναπτύξει τις τελευταίες δεκαετίες μια ισχυρή παρουσία στη σύγχρονη ελληνική ζωγραφική, η οποία την έχει καθιερώσει στους χώρους της κριτικής και των φιλότεχνων για τους καλλιτεχνικούς προβληματισμούς και την εικαστική ποιότητα του έργου της. Κατεξοχήν τοπιογράφος, έχει δημιουργήσει δικό της θεματολογικό και αισθητικό ύφος που δίνει συχνά το στίγμα στο σύνολο της τοπιογραφίας της ελληνικής ζωγραφικής. Συχνά στα έργα της, ανιχνεύονται μηνύματα όχι μόνο νατουραλιστικά και ρεαλιστικά, όσο μεταφυσικά, συμβολικά και συνάμα αλληγορικά.

Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη με θέματα που άπτονται του περιβάλλοντος, η Χρύσα Βέργη στην ζωγραφική της, δεν αναπαριστά, δεν αφηγείται μόνο, αλλά ερμηνεύει την ιστορία ενός αρχέγονου στοιχείου και τελικά την ιστορία μας.

 

Η έκθεση υλοποιείται με την ευγενική χορηγία των GENESIS PHARMA, MOVEART.

Χορηγοί επικοινωνίας : ΣΚΑΙ, ΣΚΑΙ 100,3, BBDO.

(Visited 21 times, 1 visits today)