Σε καρναβαλικούς ρυθμούς Άνω Σύρος και Ερμούπολη!

Newsroom
21/02/2020 13:16
 
 
 

 

Από τα σοκάκια της μεσαιωνικής Άνω Σύρου ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για το φετινό Συριανό Καρναβάλι «Γεώργιος Σουρής» 2020.

Εκεί, το επόμενο Σάββατο 29 Φεβρουαρίου στις 19:00 θα παρουσιαστούν τα «Ζεϊμπέκια», ένας πολεμικός χορός μεταξύ μαυροφορεμένων ανδρών με θέμα την απαγωγή της νύφης (αρχιχανούμισσας) της γυναίκας του πρώτου καπετάνιου. Η παράδοση λέει ότι το έθιμο αυτό το έφεραν πρόσφυγες Έλληνες από την Μικρά Ασία και τελούνταν την τελευταία Κυριακή των αποκριών στη Σύρο.

Θα ακολουθεί παρέλαση των Καρναβαλικών Ομάδων στα στενά, με την παρουσίαση να έχει αναλάβει και φέτος το απολαυστικό «δίδυμο» Μαριάννα Βακονδίου και Γιώργος Ρούσσος.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με την παρέλαση και την τελετή λήξης του Συριανού Καρναβαλιού «Γεώργιος Σουρής» 2020 την Κυριακή 1 Μαρτίου.

Ο Γεώργιος Σουρής θα μας υποδεχθεί στο Συριανό Καρναβάλι για να μας μεταδώσει το κέφι μέσω της σάτιρας. Ο Συριανός σατιρικός ποιητής, δημοσιογράφος και εκδότης, πολύ δημοφιλής στο κοινό της εποχής του, χαρακτηριζόταν από την εξαιρετική ευκολία στην στιχουργία, την ιδιοφυΐα του στην εύρεση του κωμικού, το αδιάπτωτο κέφι και την καλοπροαίρετη σατιρική διάθεση. Στον ρόλο του Σουρή, ο ηθοποιός Γιώργος Μιχαλάκης θα τα ψάλλει εξ αμάξης στην παραλία της Ερμούπολης στις 16:00. Τα κείμενα έχει επιμεληθεί ο κ. Παναγιώτης Λίτσας.

Στη συνέχεια, οι καρναβαλικές ομάδες με τα άρματα και τις κατασκευές τους θα διασχίσουν το ιστορικό κέντρο της Ερμούπολης σε μία εντυπωσιακή παρέλαση χρωμάτων, φαντασίας έμπνευσης και δημιουργίας που θα μεταμορφώσει την Ερμούπολη. Στην παρουσίαση: Μαριάννα Βακονδίου και Γιώργος Ρούσσος.

Μετά την τελετή λήξης θα ακολουθήσει πάρτι στον πεζόδρομο της οδού Πρωτοπαπαδάκη.

(Visited 42 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*