Νέα θεατρικά μονοπάτια για τους μικρούς και μεγάλους κατοίκους της Αμοργού

Newsroom
21/02/2020 12:32
  •  
  •  
  •  

 

Σε νέα θεατρικά μονοπάτια θα έχουν την δυνατότητα να ταξιδέψουν και φέτος, για τέταρτη χρονιά, παιδιά, έφηβοι και ενήλικες της Αμοργού.

Τα τελευταία χρόνια κάτοικοι του νησιού, σχεδόν από όλες τις ηλικίες, δημιούργησαν και εκφράστηκαν μέσα από την τέχνη του θεάτρου, «πλάθοντας» πολλές ιστορίες, μικρές, μεγάλες, παράξενες, γλυκές, σε θεατρικές σκηνές, σε κήπους ακόμα και σε πλοία.

Οι συναντήσεις βασίζονται στον θεατρικό αυτοσχεδιασμό, τα ομαδικά παιχνίδια, δίνουν χώρο στην συνεργασία, την εμπιστοσύνη και εμπνέουν την δημιουργία. Φέτος, οι συμμετέχοντες θα σωματογραφήσουν σκέψεις και προβληματισμούς και μέσα από γνωστά κείμενα, θα έχουν την δυνατότητα να πουν μια πολύ προσωπική δική τους ιστορία και να την επικοινωνήσουν μέσω του θεάτρου.

Πιο συγκεκριμένα:
*Κάθε Τέταρτη στις 19:00 λειτουργεί τμήμα ενηλίκων στον χώρο Τέχνης και Πολιτισμού, Σημωνίδης, στην Χώρα Αμοργού. Ο κύκλος αυτός θα διαρκέσει δύο μήνες.
*Κάθε Παρασκευή στις 18:30 λειτουργεί τμήμα εφήβων στον χώρο Τέχνης και Πολιτισμού Σημωνίδης, στην Χώρα Αμοργού. Ο κύκλος αυτός θα διαρκέσει τρεις μήνες.
Μια μέρα τον μήνα, αλλάζοντας κάθε μήνα περιοχή σε συνεργασία με τοπικούς Συλλόγους, στην Αιγιάλη, στα Κατάπολα, στην Χώρα και στην Αρκεσίνη, θα πραγματοποιείται ένα δίωρο (17:00-19:00) θεματικό εργαστήρι για παιδιά:
*Κυριακή 8 Μαρτίου: Χώρα
*Κυριακή 22 Μαρτίου: Αρκεσίνη
*Κυριακή 8 Μαΐου: Αιγιάλη
*Κυριακή 10 Μαΐου: Κατάπολα
Τα θεατρικά εργαστήρια πραγματοποιούνται με την χρηματοδότηση της ΔΗ.Κ.Ε.Α. Αμοργού και τα μαθήματα είναι ανοιχτά προς όλους.


Διδασκαλία: Πέτρος Ρούσσος, Γιάννης Σιούτης
O Πέτρος Ρούσσος και ο Γιάννης Σιούτης είναι μέλη της ομάδας nomadesartcore, που έχει ως σκοπό τον επαναπροσδιορισμό του θεάτρου σε σχέση με τις άλλες τέχνες όπως επίσης και της σχέσης του με την κοινωνία και τον άνθρωπο. Οι άξονες που κινούνται είναι οι εξής: Τέχνη Τοπίου όπου πρώτες ύλες και αντικείμενα ενεργοποιούν μνήμες και καταστάσεις, το Βίωμα όπου ο άνθρωπος συνδιαλέγεται και καθρεπτίζεται με την ύπαρξη και την Συμμετοχή – Διάδραση όπου μέσω μιας τελετουργίας ή παράστασης ο ένας ενώνεται με τους άλλους και μαθαίνουν να προχωράνε μαζί. Τα τελευταία τρία χρόνια δραστηριοποιούνται και στην Αμοργό, έχοντας πραγματοποιήσει εργαστήρια και παραστάσεις σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες. / nomadesartcore.blogspot.com

(Visited 25 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.