Συναυλία-αφιέρωμα του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στον Μάνο Ελευθερίου

admin
11/08/2015 1:09
  •  
  •  
  •  

Μια βραδιά αφιέρωμα στον φίλο του Έλληνα ποιητή, στιχουργό και πεζογράφο Μάνο Ελευθερίου, με αφορμή την πρόσφατη συνεργασία τους στην τελευταία ομότιτλη δισκογραφική δουλειά του συνθέτη, αλλά και την πολυετή σχέση τους από την οποία δημιουργήθηκαν δεκάδες τραγούδια θα παρουσιάσει ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου στη Σύρο ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας.

Η συναυλία με τίτλο «Μια τρύπα στο καιρό… κύριε Μάνο» εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του δήμου «Σύρος-Πολιτισμός 2015» και θα πραγματοποιηθεί στον Πολιτιστικό Χώρο «Μάνος Ελευθερίου». Εκτός από τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, θα ερμηνεύσουν στίχους που αγαπήθηκαν και έχουν αφήσει το ίχνος τους στο ελληνικό τραγούδι ο Γιάννης Κότσιρας και η Δήμητρα Παπίου. Επίσης, ο Μάνος Ελευθερίου θα διαβάσει με τον δικό του μοναδικό τρόπο αποσπάσματα από το έργο του. 

Σε αυτό το μουσικό αφιέρωμα στον μεγάλο στιχουργό, που έχει ταυτίσει το όνομά του με μια σειρά κλασικών επιτυχιών τα τελευταία χρόνια, θα ακουστούν τραγούδια όπως: «Παραπονεμένα λόγια», «Άλλος για Χίο τράβηξε», «Ο Άμλετ της Σελήνης», «Ποιος τη ζωή μου», «Οι Ελεύθεροι κι Ωραίοι», «Μαλαματένια λόγια», «Στων Αγγέλων τα μπουζούκια», «Το τρένο φεύγει στις οκτώ», «Η Μαρκίζα» κ.ά. Η συναυλία θα ολοκληρωθεί με αγαπημένα τραγούδια του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα… εφ’ όλης της ύλης.

Μαζί τους επί σκηνής οι μουσικοί: Στάθης Άννινος (πιάνο), Βαγγέλης Μαχαίρας (μπουζούκι), Άκης Αμπράζης ( μπάσο), Steve Tesser (κιθάρα), Φίλιππος Σπυρόπουλος (τύμπανα). Τον ήχο θα επιμεληθεί ο Γιώργος Καραγιαννίδης.

 

 

(Visited 18 times, 1 visits today)