Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων 2015

admin
10/08/2015 11:12
  •  
  •  
  •  

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων επιστρέφει κοντά στο καλοκαιρινό κοινό του, στην Ερμούπολη της Σύρου, φέρνοντας μαζί του την ελπίδα της αναγέννησης και του χαρμόσυνου μηνύματος του θριάμβου στην επίτευξη ενός ανώτερου στόχου.

Το φεστιβάλ – που αποτελεί πλέον θεσμό με διεθνή εμβέλεια – παρουσιάζει για δεύτερη φορά στην ιστορία του, μια από τις σπουδαιότερες Ορχήστρες δωματίου της Σκανδιναβίας, την Σουηδική Musica Vitae, υπό τη διεύθυνση του διεθνώς διακεκριμένου μαέστρου Tiberiu Soare, το Σάββατο 15 Αυγούστου.

Πρόκειται για μια συναυλία με τίτλο «Μύθοι και Πάθη», με άριες και συμφωνίες των Gluck και Mozart, σε σύμπραξη με την υψίφωνο και πρωταγωνίστρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Βασιλική Καραγιάννη και τον γνωστό κόντρα τενόρο Νίκο Σπανάτη.

Την Κυριακή 16 Αυγούστου, η Musica Vitae θα παρουσιάσει αριστουργηματικά έργα μουσικής δωματίου των Tchaikovsky, Sibelius, Grieg, Larsson και Atterberg, υπό την διεύθυνση της εξάρχουσας βιολονίστα της Ορχήστρας, Dorota Siuda.

Την Ορχήστρα πλαισιώνουν ακόμα, μουσικά καταξιωμένοι σολίστ, Μαρία Σιφναίου και ο Dimitri Safarian, όμποε, ο Alex Callko, φαγκότo και οι Νίκος Μήτρου και Δημήτρης Κωστής, κόρνο.
Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Γιάννος Μαργαζιώτης
Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.

Τέλος, όπως ανακοινώθηκε από τον δήμο Σύρου-Ερμούπολης, με την από 27-7-2015 επιστολή του προς το Γραφείο Πολιτισμού του Δήμου Σύρου, ο Γιάννος Μαργαζιώτης, ως εκπρόσωπος και καλλιτεχνικός Διευθυντής της ΑΜΚΕ “Δίκτυο Κλασικής Μουσικής” ζήτησε την τροποποίηση του προγράμματος του Φεστιβάλ και έπειτα από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα διαρκέσει δύο ημέρες.

Διοργάνωση και Παραγωγή: ΔΙΚΤΥΟ ΚΛΑΣΣΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
http://www.festivalcyclades.com
http://www.facebook.com/festivalcyclades
Οργάνωση παραγωγής και γραφείο τύπου:
specs ‘n’ arts http://www.specsnarts.gr

Τιμές εισιτηρίων: 12 & 8 ευρώ
Προπώληση από το θέατρο «Απόλλων» και από την ιστοσελίδα: http://www.ticketservices.gr

(Visited 9 times, 1 visits today)