2η Πολιτιστική Συνάντηση Δανακιωτών, φόρος τιμής στους λαϊκούς ποιητές

admin
07/08/2015 12:56
 
 
 

Στη βρύση του Δανακού πρόκειται να πραγματοποιηθεί η 2η Πολιτιστική Συνάντηση Δανακιωτών, στο πλαίσιο της ίδρυσης μουσείου «Χαλκορήνης και Ναξίων Λαϊκών Ποιητών».

Την εκδήλωση οργανώνει ο Σύλλογος Δανακιωτών της Αθήνας «Η Ζωοδόχος Πηγή» μαζί με το ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων το Σάββατο 8 Αυγούστου στις 6:30 το απόγευμα, με σκοπό να αναβιώσει ένα τοπικό πανάρχαιο έθιμο σε ένα περιβάλλον που το ίδιο επιβάλλει τους κανόνες της ποιητικής δράσης.

Στο πρώτο μέρος, ο Δανακιώτης Πατέρας Πέτρος Αμοργιανός, ο εφημέριος του χωριού, θα μιλήσει με τον γλαφυρό του λόγο για τα 10 χρόνια δημιουργικής ενοριακής ζωής, ενώ ο αγαπητός φίλος του Συλλόγου, Φιλωτίτης φιλόλογος και πρόεδρος του Συλλόγου Φιλωτιτών Αντώνης Τζιώτης, θα αναλύσει όλες τις πτυχές των ποιητικών αγώνων από την αρχαιότητα έως σήμερα.

Στο δεύτερο μέρος, οι ποιητές καλούνται να βάλουν τα δυνατά τους για να εντυπωσιάσουν με τη δύναμη του λόγου και τη δημιουργική τους ευστροφία. Κέρασμα με ρακί θα ενισχύσει τις προσπάθειες των παρευρισκομένων.

Η εκδήλωση αποτελεί, ταυτόχρονα, φόρο τιμής στους λαϊκούς ποιητές του Δανακού και ιδίως σε όσους έφυγαν πρόσφατα, στερώντας από το χωριό από ένα μεγάλο κεφάλαιο μνήμης και παράδοσης. Ο σύλλογος προσκαλεί όλους όσους αγαπούν και επιθυμούν να ενισχυθεί και να διατηρηθεί η ποιητική παράδοση του τόπου μας να τιμήσουν την εκδήλωση με την παρουσία και τη συμμετοχή τους.

 

(Visited 18 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*