Πανεπιστημιακές ανασκαφές σε εξέλιξη σε Άνδρο, Τήνο, Κύθνο και Θηρασιά

Newsroom
23/01/2020 12:52
 
 
 

 

Παρουσίαση των πανεπιστημιακών ανασκαφών που βρίσκονται σε εξέλιξη στις Κυκλάδες και το Ιόνιο θα πραγματοποιηθεί σε εκδήλωση που συνδιοργανώνουν το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου στις 17:30 στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Αίθουσα «Ιωάννης Δρακόπουλος», με ομιλητές τον Αντιπρύτανη Έρευνας και Δια Βίου Μάθησης του ΕΚΠΑ, καθηγητή Νικόλαο Βούλγαρη και τη Γενική Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου.

Οι παρουσιάσεις των αποτελεσμάτων των ανασκαφικών έργων θα γίνουν από:
*Την ομότιμη καθηγήτρια Λυδία Παλαιοκρασσά, για την Παλαιόπολη Άνδρου.
*Την ομότιμη καθηγήτρια Νότα Κούρου, για το Ξώμπουργο Τήνου.
*Τον καθηγητή Αλέξανδρο Μαζαράκη-Αινιάνα, για το Βρυόκαστρο Κύθνου.
*Τον αναπληρωτή καθηγητή Κωνσταντίνο Σμπόνια, για την Κοίμηση Θηρασιάς.
*Την καθηγήτρια Νένα Γαλανίδου, για το Σπήλαιο του Πάνθηρα Κυθρού.


Η χρηματοδότηση για τις αρχαιολογικές αυτές έρευνες στα νησιά προέρχεται από την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, «σε μία γόνιμη και πρωτοποριακή σύμπραξη πολιτείας, επιστήμης και κοινωνίας» όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου.

Με την υποστήριξη των ερευνητικών αυτών έργων, η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής συμβάλλει στην προσπάθεια παραγωγής πρώτης ύλης, για να γίνει κατανοητή η ιστορία του ελληνικού και ιδίως του νησιωτικού πολιτισμού και οι μεταμορφώσεις των υλικών της τεκμηρίων, στο πέρασμα του χρόνου. Στα ιδιαίτερα νησιωτικά περιβάλλοντα του Αιγαίου και του Ιονίου Πελάγους, οι πανεπιστημιακοί αρχαιολόγοι με τις ερευνητικές τους ομάδες αποκαλύπτουν αρχαιότητες και μνημεία, και αφήνουν στα νησιά μια πολύτιμη εκπαιδευτική και αναπτυξιακή παρακαταθήκη.

(Visited 83 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*