Η Τέχνη κάνει κι εφέτος Κύκλο στις Κυκλάδες…

admin
29/07/2015 12:59
  •  
  •  
  •  

Ένα δυναμικό και με προοπτική συνεχούς διεύρυνσης, δίκτυο πολιτιστικής συνεργασίας των νησιών του Αιγαίου, με στόχο την από κοινού διοργάνωση παραστάσεων υψηλού επιπέδου σε χώρους με ποιότητα και ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, συνιστά ο Κύκλος Κυκλάδων.

Φέτος σε αυτόν τον Κύκλο της Νάξου, της Πάρου και της Τήνου προστέθηκε και η Σαντορίνη, όπου τον Αύγουστο καλλιτέχνες και κοινό δίνουν ραντεβού με τέχνη στον Πύργο Μπαζαίου στη Νάξο, στο Θέατρο Αρχίλοχος στην Πάρο, στο Εργοστάσιο Τεχνών της Σαντορίνης και στο Θέατρο στον Κουμάρο της Τήνου.

 

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

 

*MARAVEYAS ILEGAL | Συναυλία

Κωστής Μαραβέγιας | Νίκος Αγγλούπας: ηλεκτρική κιθάρα, πλήκτρα | Άγγελος Αγγελίδης: ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα | Jim Σταρίδας: τρομπόνι | Κρίτωνας Μπελλώνιας: τύμπανα |Κωνσταντίνος Μάνος: κοντραμπάσο

Ο Κωστής Μαραβέγιας με τη γνώριμη πλέον ενέργεια του και οι εξαιρετικοί μουσικοί της μπάντας του, μας παρασέρνουν σε ένα σύμπαν με πολύ κέφι και χορό, με μουσικές από κάθε γωνιά του πλανήτη, πολλά καινούρια τραγούδια αλλά και παλιότερα αγαπημένα σε νέες ενορχηστρώσεις.

Πάρος, Δευτέρα 3/8

Τήνος, Τρίτη 4/8

Νάξος, Τετάρτη 5/8

Ώρα 21:30 | 15€ 12€

 

 

*ΕΛΛΗ ΠΑΣΠΑΛΑ – VASSILIKOS |Συναυλία

Οι δύο ερμηνευτές ήρθαν ξανά κοντά, δέκα χρόνια μετά την πρώτη τους συνάντηση – συνεργασία στα Reflections του Μάνου Χατζιδάκι,- για το “PLAY”. Ένα πρωτότυπο μουσικό παιχνίδι φωνών, ρόλων, μουσικών επιλογών και εκπλήξεων, που στήθηκε για να χωρέσει τραγούδια από Χατζιδάκι και Beatles, Αττίκ και Tσιτσάνη αλλά και Joni Mitchell.

Μαζί τους δύο σπουδαίοι σολίστες: David Lynch στα πνευστά (και όχι μόνο…), Τάκης Φαραζής στα πλήκτρα.

Νάξος, Κυριακή 16/8

Πάρος, Δευτέρα 17/8

Σαντορίνη, Τετάρτη 19/8

Τήνος, Πέμπτη 20/8

Ώρα 21:30 | 15€ 12€

 

*ADDIO ADDIO AMORE |Χορός
Ένα Κομμάτι για την Πίνα

Χορευτής, Χορογράφος: Δάφνις Κόκκινος (Pina Bausch Tanztheater)
Ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή, προς ένα εκφραστικό ταξίδι που αντανακλά την Ελλάδα, την Ιαπωνία, την Ινδία, τη Γαλλία, τη Νότια Αμερική, και το σημαντικότερο, την ίδια τη ζωή. Οι χειρονομίες του Δάφνι Κόκκινου, αποκαλύπτουν ιστορίες, εμπειρίες, ανέκδοτα, όνειρα που μοιράστηκε ως το τέλος με την Πίνα Μπάους, σε μια παθιασμένη και συγκινητική παράσταση χοροθεάτρου.

Σαντορίνη, Κυριακή 16/8

Νάξος, Τρίτη 18/8 |

Ώρα 21:30 | 12€ 10€

 

*Ο ΓΑΜΟΣ | Θέατρο

Θεατρικός μονόλογος της Βάσας Σολωμού-Ξανθάκη

Ερμηνεύει η Άννα Βαγενά

Η αληθινή ιστορία μιας γυναίκας από τα Αμπελάκια Θεσσαλίας που σήκωσε στους αδύνατους ώμους της, με γενναιότητα, τη μοίρα τη δική της και συγχρόνως των χιλιάδων γυναικών, συζύγων και μανάδων του τόπου μας. Έζησε τη βαναυσότητα ενός αλκοολικού πατέρα, είδε την αγάπη του άνδρα της να μεταμορφώνεται σε περιφρόνηση, όταν άρχισε να γεννάει κωφάλαλα παιδιά εξαιτίας της βαριάς κληρονομικότητας του αλκοολικού πατέρα της και πάλεψε με νύχια και δόντια, σε μια κοινωνία που δεν δέχεται εύκολα την αναπηρία.

Νάξος, Κυριακή 23/8

Πάρος, Δευτέρα 24/8

Ώρα 21:30 | 12€ 10€

 

Οι χώροι του δικτύου

*Πύργος Μπαζαίου, Νάξος (270 θέσεων)

Αναστυλωμένο μνημείο του 17ου αιώνα, δεσπόζει στον κάμπο της Αγιασσού, στην ενδοχώρα της Νάξου. Σημείο αναφοράς της πολιτιστικής δραστηριότητας του νησιού από το 2001, φιλοξενεί στο εσωτερικό του εικαστικές εκθέσεις, ενώ στον προαύλιο χώρο μουσικές και θεατρικές παραστάσεις υψηλών προδιαγραφών.

Πύργος Μπαζαίου, Νάξος: 22850 31402 – www.bazeostower.gr

 

*Θέατρο «Αρχίλοχος», Πάρος (700 θέσεων)

Υπαίθριο αμφιθέατρο με άριστη ακουστική και την αύρα αρχαίου θεάτρου, προσφέρει εξαιρετική θέα στον κόλπο της Νάουσας και την ανατολή του φεγγαριού, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να χαλαρώσουν και να αφεθούν στους ήχους και τις εικόνες των εκδηλώσεων.

Θέατρο Αρχίλοχος, Πάρος: 22840 53573 – www.parospark.gr          

 

 

*Santorini Arts Factory SAF (900 θέσεων)

Συγκρότημα Βιομηχανικών Κτιρίων του 1945,στην παραλία Βλυχάδα Σαντορίνης. Παραδοσιακή αρχιτεκτονική από ηφαιστειακή γη, πέτρα και τέφρα, πάνω στους αμμόλοφους. Περιλαμβάνει το «Βιομηχανικό μουσείο τομάτας Δ. Νομικος», τις «Αποθήκες με τα σταυροθολια» που φιλοξενούν εικαστικές εκθέσεις και τον προαύλιο χώρο, την «Αυλή» που πραγματοποιούνται παραστάσεις θεάτρου, χορού και μουσικές συναυλίες.

Εργοστάσι Τεχνών, Σαντορίνη: 22860 85141 – www.santoriniartsfactory.gr

 

*Θέατρο στον Κουμάρο, Τήνος (600 θέσεων)

Ανοιχτό πέτρινο αμφιθέατρο απόλυτα ενσωματωμένο στο φυσικό περιβάλλον της Τηνιακής ενδοχώρας. Στους πρόποδες τους όρους Ξώμπουργο, προστατευμένο από αιωνόβιες βελανιδιές και σε απάνεμο σημείο, το Θέατρο στον Κουμάρο δημιουργήθηκε μέσα σ’ ένα ιστορικό και εύφορο κτήμα του νησιού, που κάποτε φιλοξενούσε το καλοκαιρινό θέρετρο της Σχολής των Ουρσουλινών.

Θέατρο στον Κουμάρο, Τήνος: 22830 51009 – www.tsoclismuseum.gr     

 

 

 

 

(Visited 15 times, 1 visits today)