Χριστιάνα Καλογήρου: «Παγκόσμιας σημασίας η πολιτιστική κληρονομιά των νησιών μας»

Newsroom
17/12/2019 17:58
 
 
 

Τα αποτελέσματα του ανασκαφικού έργου του 2019 στο Ξώμπουργο της Τήνου παρουσίασε η ομότιμη καθηγήτρια Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και υπεύθυνη της ανασκαφής κα. Νότα Κούρου στην σχετική εκδήλωση που διοργάνωσε η Εταιρία Τηνιακών Μελετών στην Αίθουσα της Αδελφότητας των εν Αθήναις Τηνίων με θέμα: «Τήνος-Ξώμπουργο: Η Πόλις των Κλασικών Χρόνων στο φως των πρόσφατων ευρημάτων».

Δεδομένο ότι το ανασκαφικό έργο χρηματοδοτείται από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, στην εκδήλωση παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό και η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κα. Χριστιάνα Καλογήρου, η οποία συνεχάρη την κα. Κούρου για τα εξαιρετικά της επιτεύγματα και την Εταιρία Τηνιακών Μελετών για το πλούσιο ερευνητικό της έργο.


Στον χαιρετισμό της, η κα. Καλογήρου επισήμανε: «Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής με τη χρηματοδότηση των ανασκαφών στοχεύει στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς των νησιών μας που έχει παγκόσμια σημασία, ενώ με την ανάδειξή της δημιουργεί υπεραξία για τον τόπο. Ενισχύουμε, έτσι, τη βιώσιμη ανάπτυξη στις νησιωτικές περιοχές και διαμορφώνουμε σημαντικούς πόλους έλξης για τον τουρισμό».

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια των ανασκαφών το καλοκαίρι του 2019 βρέθηκαν μοναδικής αρχαιολογικής και καλλιτεχνικής αξίας γλυπτά του 5ου και του 4ου π.Χ. αιώνα, που επιβεβαιώνουν τη σπουδαιότητα του ορεινού αυτού οικισμού κατά τους Κλασικούς Χρόνους. Ορισμένα από τα γλυπτά είναι μοναδικά όχι μόνο για τον νησιωτικό, αλλά και για τον ελλαδικό χώρο συνολικά.

(Visited 47 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*