Μοναδικής αρχαιολογικής και καλλιτεχνικής αξίας τα ευρήματα στο Ξώμπουργκο της Τήνου

Άκης Αξαόπουλος
15/11/2019 13:44
 
 
 

 

Μοναδικής αρχαιολογικής και καλλιτεχνικής αξίας γλυπτά του 5ου και του 4ου π.Χ. αιώνα βρέθηκαν κατά τη διάρκεια των ανασκαφών στο Ξώμπουργο της Τήνου το καλοκαίρι του 2019.

Ορισμένα από τα γλυπτά αυτά είναι μοναδικά όχι μόνο για τον νησιωτικό, αλλά και ευρύτερα για τον ελλαδικό χώρο, επιβεβαιώνοντας την σπουδαιότητα του ορεινού αυτού οικισμού κατά τους Κλασικούς Χρόνους.

Όλα τα παραπάνω κάνει γνωστά σε ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook η Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου, η οποία συναντήθηκε σήμερα με την κα Νότα Κούρου, ομότιμη καθηγήτρια και υπεύθυνη της ανασκαφής που χρηματοδοτείται από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Στην ίδια ανάρτηση γίνεται γνωστό ότι στις 12 Δεκεμβρίου στο κτίριο της Αδελφότητας των Τηνίων στην Αθήνα, η κα Κούρου θα δώσει διάλεξη για τα ευρήματα του 2019 και την σημασία του νησιωτικού αυτού οικισμού.

«Οι αρχαιολογικές έρευνες αποτελούν άλλη μια απόδειξη της ιδιαίτερης τυπολογίας του κάθε νησιού και εμείς, ως Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, σταθερά στηρίζουμε τη συνέχιση του ανασκαφικού έργου» επισημαίνει η κα Καλογήρου.

(Visited 68 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*