«Έπιασαν δουλειά» οι μικροί ξεναγοί της Σύρου

admin
09/07/2015 9:25
  •  
  •  
  •  

Για ακόμη μια χρονιά, οι μικροί εθελοντές ξεναγοί της Σύρου συνεχίζουν τον επιτυχημένο θεσμό με πολύ ενθουσιασμό.

Μετά την ολοκλήρωση των σχολικών τους υποχρεώσεων, μικροί μαθητές δείχνουν στους επισκέπτες  τις ομορφιές του νησιού και τους ξεναγούν στο Δημαρχείο, στο Θέατρο Απόλλων, στο Μουσείο Αντιγράφων Κυκλαδικής Τέχνης καθώς και στον οικισμό της Άνω Σύρου. Το πρόγραμμα των ξεναγήσεων στην Ερμούπολη πραγματοποιείται από Δευτέρα έως Παρασκευή (11:00 – 13:30) και στον οικισμό της Άνω Σύρου κάθε Τρίτη (19:00 – 21:00).

Επίσης, στο Μουσείο Αντιγράφων Κυκλαδικής Τέχνης, πέραν από τις ξεναγήσεις οι οποίες πραγματοποιούνται καθημερινά, κάθε Δευτέρα (11:30-12:30) πραγματοποιείται ενημέρωση για το οδοιπορικό της Σύρου σε πολίτες και επισκέπτες του νησιού. Αντίστοιχα, κάθε Πέμπτη (11:30-12:30) οι μικροί ξεναγοί υποδέχονται τα παιδιά των επισκεπτών για να παίξουν μαζί τους κουκλοθέατρο, πηλοπλαστική, να ζωγραφίσουν παίρνοντας ιδέες από έργα μεγάλων ζωγράφων Τσαρούχη, Σορόγκα, Θεόφιλο, Παύλο. Τέλος, κάθε Παρασκευή (11:30-12:00) γίνεται προβολή ντοκιμαντέρ για τον Κυκλαδικό Πολιτισμό.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν επίσης, την έκθεση των παιδιών με υλικό, εργασίες και ζωγραφιές από όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους στο Μουσείο, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Το πρόγραμμα των εθελοντικών ξεναγήσεων θα ολοκληρωθεί στο τέλος Αυγούστου.

Ο δήμος Σύρου-Ερμούπολης ευχαριστεί ιδιαίτερα τις δασκάλες των παιδιών κ.κ Μαίρη Ρώτα, Μαρία Κάπαρη και Λίζα Δαλεζίου.

(Visited 16 times, 1 visits today)