Στον Βασίλη Καραμητσάνη το μετάλλιο του Τάγματος των Γραμμάτων και των Τεχνών της Γαλλικής Δημοκρατίας 

Άκης Αξαόπουλος
11/05/2019 4:05
  •  
  •  
  •  
Το μετάλλιο του Τάγματος των Γραμμάτων και των Τεχνών της Γαλλικής Δημοκρατίας απένειμε ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα Κριστόφ Σαντεπί στον Βασίλη Καραμητσάνη, πρόεδρο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, της ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ – Ελληνικής Ένωσης Κινουμένων Σχεδίων και του Φεστιβάλ Animasyros.
Η διάκριση αυτή γίνεται με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού της Γαλλίας σε πρόσωπα που, με τη δράση τους, συμβάλλουν στη διάδοση του γαλλικού πολιτισμού και στην εμπέδωση των πολιτιστικών σχέσεων της Γαλλίας με άλλες χώρες.
Σε μια συγκινητική τελετή που έλαβε χώρα στο ιστορικό κτήριο της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα, ο γάλλος Πρέσβης τόνισε την πολυσχιδή δράση του βραβευόμενου στον τομέα του ελληνικού ψηφιακού πολιτισμού και εξήρε την μεγάλη του αγάπη για τον πολιτισμό, τη γλώσσα και το λαό της Γαλλίας.
Από την πλευρά του, ο Β. Καραμητσάνης ευχαρίστησε τον κ. Σαντεπί για τη μεγάλη τιμή, αναφέροντας τα διαχρονικά λόγια του πολιτικού και συγγραφέα Αντρέ Μαλρώ «υπάρχει μια κρυφή Ελλάδα μέσα στην καρδιά κάθε δυτικού ανθρώπου».
(Visited 31 times, 1 visits today)