Διεθνής Διαγωνισμός Σύνθεσης για ταινία animation 2019

Άκης Αξαόπουλος
08/05/2019 17:41
 
 
 

Ο Διεθνής Διαγωνισμός Σύνθεσης για ταινία animation, μια διοργάνωση που θεωρείται πλέον θεσμός και πραγματοποιείται για 3η συνεχόμενη χρονιά στο Μέγαρο Μουσικής, φτάνει στο τέλος του τη Δευτέρα 13 Μαΐου στις 9:00 το βράδυ.

Στην ειδική εκδήλωση-προβολή που θα φιλοξενηθεί στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας, η κριτική επιτροπή, έχοντας προεπιλέξει δέκα συνθέτες, θα παρουσιάσει ενώπιον του κοινού την ταινία μικρού μήκους Once Upon A Line της Alicja Jasina [Αλίσια Γιασίνα], επενδυμένη μουσικά με τις δημιουργίες των διαγωνιζόμενων.

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από τον Φοίβο Δεληβοριά (συνθέτης-τραγουδιστής), τη Μαρινέτα Κρητικού (σκηνοθέτις), τον Δημήτρη Μαραγκόπουλο (συνθέτης και επικεφαλής της σειράς ΓΕΦΥΡΕΣ), την Ευανθία Ρεμπούτσικα (συνθέτρια), τον Theodore (συνθέτης) και τον Άγγλο Gary Salomon (συνθέτης).

Οι τρεις καλύτερες από τις προεπιλεγμένες συνθέσεις που θα ακουστούν με ταυτόχρονη προβολή της ταινίας, θα λάβουν χρηματικά βραβεία, ενώ οι βραβευμένοι συνθέτες θα δουν την ταινία να προβάλλεται «ντυμένη» με τη μουσική τους στο Διεθνές Φεστιβάλ + Aγορά Κινουμένων Σχεδίων Animasyros της Σύρου.

Την ίδια ημέρα (13/5) στις 17:00 έχει επίσης προγραμματιστεί επιπλέον προβολή της ταινίας με παράλληλη ακρόαση των 20 καλύτερων συνθέσεων του διαγωνισμού. Η είσοδος θα γίνει με δελτία εισόδου, τα οποία θα δοθούν κατά προτεραιότητα.

Το φιλμ μικρού μήκους Once Upon A Line, που επιλέχτηκε για τον φετινό διαγωνισμό, υπογράφει η πολυβραβευμένη σκηνοθέτις, animator και designer Aλίσια Γιασίνα από την Πολωνία που ζει και εργάζεται στο Λος Άντζελες. Το φιλμ είχε συμπεριληφθεί στη βραχεία λίστα των υποψήφιων ταινιών animation μικρού μήκους για Όσκαρ 2016.

Ο Διεθνής Διαγωνισμός Σύνθεσης για ταινία animation διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2017 στο πλαίσιο της σειράς Γέφυρες, δίνοντας χώρο έκφρασης και προώθησης σε συνθέτες αφοσιωμένους στη δημιουργική σχέση εικόνας και μουσικής. Οι πολλές συμμετοχές κάθε χρόνο καταδεικνύουν το μεγάλο ενδιαφέρον των δημιουργών – νεότερων και όχι μόνο – για την κινηματογραφική μουσική και ακόμα περισσότερο για την ταινία animation που αφήνει ελεύθερο πεδίο στη συνθετική δημιουργία.

Σε συνεργασία με το διακεκριμένο Φεστιβάλ Animasyros, ένα από τα καλύτερα πανευρωπαϊκά φεστιβάλ animation, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στον πολυδιάστατο κόσμο των κινουμένων σχεδίων που ξεπερνούν βέβαια τον «παιδικό» κόσμο των καρτούν, μέσα από δημιουργίες άκρως ανεπτυγμένες, αφαιρετικές και πολυδιάστατες σε νοήματα και συναισθήματα.

Τιμές εισιτηρίων: 5€ (γενική είσοδος)
Εισιτήρια: 210 72 82 333, www.megaron.gr και σε όλα τα καταστήματα Public

(Visited 50 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*