Την αναβίωση της Ναυτικής Εβδομάδας στη Σύρο στηρίζει η Έλενα Κουντουρά

 
 
 

Για τον σχεδιασμό των δράσεων σε τοπικό επίπεδο, αλλά και για τις εκδηλώσεις που θα συνδιοργανώσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τον Δήμο Πειραιά, σε μια προσπάθεια προβολής των δεσμών που συνδέουν τα δύο ιστορικά λιμάνια της χώρας στο πλαίσιο της φετινής αναβίωσης του θεσμού της Ναυτικής Εβδομάδας, ενημερώθηκε σήμερα η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης στο Διοικητήριο της Περιφέρειας στη Σύρο, στην οποία συμμετείχαν τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής για την αναβίωση της Ναυτικής Εβδομάδας και πιο συγκεκριμένα, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Λεονταρίτης, ο προϊστάμενος της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Κυκλάδων κ. Παράβαλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων Ναυτικών Σύρου κ. Μηλιός, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου κ. Κοσμάς, ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Σύρου κ. Φίλιος, ο εκπρόσωπος του Ο.Ε.Θ.Α. κ. Δεσύπρης, η εκπρόσωπος του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου «Η σοφία της παράδοσης» κα Λούβαρη και οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Δρομέων Σύρου κ.κ. Παπουτσάς και Λαγουδάκης.
Είχε προηγηθεί χθεσινή διεξοδική συνάντηση της κας Κουντουρά με τον κ. Λεονταρίτη και τουριστικούς φορείς της Σύρου.

koyntoyra syskepsi naytiki ebdomada 2

Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ η Ναυτική Εβδομάδα
Η κα Κουντουρά, αφού εξήρε την προσπάθεια αναβίωσης του ιστορικού θεσμού της Ναυτικής Εβδομάδας και αναγνώρισε τον σημαίνοντα ρόλο που διαδραμάτισε η Σύρος στην ανάπτυξη και εξέλιξη της ελληνικής ναυτιλίας, επικοινώνησε με ενθουσιασμό την πρόθεσή της να στηρίξει το εγχείρημα. Πρότεινε, μάλιστα, να τεθεί υπό την αιγίδα του Ε.Ο.Τ. και να προβληθεί η δράση κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Ναυτιλιακής Έκθεσης «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2019».
Από την πλευρά του ο κ. Λεονταρίτης, ευχαριστώντας την υπουργό για τη συνεργασία και τη στήριξή της, τόνισε: «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που μια από τις σπουδαιότερες πολιτιστικές προσπάθειες του 2019, ένας θεσμός που επανέρχεται στην πολιτιστική ζωή του τόπου μας, βρίσκει ολοένα και περισσότερο ένθερμους υποστηρικτές».

(Visited 25 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*