«Λίφτινγκ» στα μουσεία και τις αρχαιολογικές εκθέσεις Δήλου και Μυκόνου

  •  
  •  
  •  

mouseio dilou 2

Την υλοποίηση της τροποποιημένης Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, προκειμένου να εκτελεστεί με επιτυχία το έργο «Συντήρηση και Βελτίωση Υποδομών και Αρχαιολογικών Εκθέσεων στις Νήσους Δήλο και Μύκονο», εξασφάλισε με ιδίους πόρους η δημοτική αρχή Μυκόνου.
Οι εργασίες αφορούσαν σε:

*συντηρήσεις των κτιριακών εγκαταστάσεων του κάθε μουσείου στα δυο νησιά, ώστε να είναι πιο ασφαλείς οι συνθήκες παρουσίασης των εκθεμάτων,
*συντήρηση και βελτίωση των υποδομών και των αρχαιολογικών εκθέσεων στα δυο νησιά,
*καθαρισμό και συντήρηση συγκεκριμένων περιοχών του Κάστρου Μυκόνου και
* εργασίες που αφορούν στην προβολή και ανάδειξη της Δήλου μέσω έντυπων καταλόγων.

mouseio dilos exoterika 2

Ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς δήλωσε σχετικά:
«Λαός που λησμονεί την ιστορία του δεν έχει μέλλον! Υιοθετώντας απόλυτα το ανωτέρω ρητό, από την αρχή της θητείας μας στοχεύουμε στη συνεχή ανάδειξη του τοπικού πολιτισμικού και πολιτιστικού μας πλούτου, στηρίζοντας με κάθε τρόπο έργα, δράσεις και πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.
Τα μουσεία της Μυκόνου και της Δήλου οφείλουμε να τα προστατεύουμε, να τα συντηρούμε και να τα αναδεικνύουμε με κάθε τρόπο, καθώς πρεσβεύουν την ίδια μας την ιστορία.
Αποτελούν προορισμούς παγκόσμιου ενδιαφέροντος και εμείς οφείλουμε να τα διατηρούμε σε άριστη κατάσταση, εξασφαλίζοντας τη λαμπρότητα που τους πρέπει και δημιουργώντας μια αξέχαστη εμπειρία για τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες.
Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που σε αυτή την προσπάθεια έχουμε άξιους και δραστήριους συνοδοιπόρους και συνεργάτες από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων».

(Visited 7 times, 1 visits today)