Εκδήλωση μνήμης για τον Φιλωτίτη συγγραφέα Νίκο Μηλιώρη

admin
03/04/2015 7:46
  •  
  •  
  •  

Εκδήλωση μνήμης για τον συγγραφέα και ιστορικό του Μικρασιατικού Ελληνισμού Νίκο Μηλιώρη διοργανώνουν ο Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου και η Ένωση Βουρλιωτών Μικράς Ασίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 7 το απόγευμα στα γραφεία του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου στου Ψυρρή (Χριστοκοπίδου 9) και σε αυτήν θα μιλήσουν για το έργο του Νίκου Μηλιώρη, (του οποίου η καταγωγή των γονιών του ήταν από το Φιλώτι), o καθηγητής – φιλόλογος Θεόδωρος Κοντάρας και η συγγραφέας – δημοσιογράφος Πόλυ Μηλιώτη, ενώ παρέμβαση για τα Βουρλά και τους Ναξιώτες της Μικράς Ασίας θα κάνει και ο Γιώργος Ανωμερίτης.

Ο Νίκος Μηλιώρης, λαογράφος και λογοτέχνης, ο οποίος γεννήθηκε το 1896 και πέθανε το 1983 υπήρξε συγγραφέας 30 βιβλίων για τη Μικρά Ασία και το Μικρασιατικό Ελληνισμό. Το βιβλίο του για τα Βουρλά, που πρωτοκυκλοφόρησε το 1957 και επανεκδόθηκε πέρυσι σε δύο τόμους, αποτελεί ένα από τα πλέον «κλασικά» συγγράμματα της εθνικής μνήμης της Ανατολής. Η αποψινή εκδήλωση πραγματοποιείται επ’ ευκαιρία της επανέκδοσης των βιβλίων του για τα «Βουρλά» από την Ένωση Βουρλιωτών.

 

(Visited 17 times, 1 visits today)