Οι Λαμπαδηφορίες της Νάξου, φέτος …πάνε και στην Αθήνα!

lampadifories 2015 403
admin
02/02/2018 21:30
 
 
 

Οι ξακουστές κι αγαπημένες Λαμπαδηφορίες της Νάξου, φέτος …πάνε και στην Αθήνα!

Αν δεν είστε από τους τυχερούς ώστε να γιορτάσετε φέτος τις Απόκριες στην Νάξο και να ζήσετε τη μοναδική εμπειρία που προσφέρουν οι Λαμπαδηφορίες στο νησί, μη στεναχωριέστε! Ο Δήμος Χαλανδρίου στις 10 του Φλεβάρη θα φιλοξενήσει στους δρόμους του αποκριάτικα έθιμα από όλη την Ελλάδα, κι ανάμεσά τους τις Λαμπαδηφορίες της Νάξου!

Ειδικότερα, το Εθνομουσικολογικό Ίδρυμα Π. Ζήση καλεί όλους όσοι επιθυμούν να βιώσουν το έθιμο της Λαμπαδηφορίας της Νάξου να συμμετέχουν στην παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία του Χαλανδρίου.

Λευκό σεντόνι, ασπρόμαυρες μπογιές, στάχια, αναμμένοι πυρσοί, ο ήχος από τα τύμπανα και τις ιαχές των εκατοντάδων ατόμων θα αποτελούν το σκηνικό της Λαμπαδηφορίας που φέτος θα μεταφερθεί και στην Αθήνα. 
Το δρώμενο που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Φεβρουαρίου, θα πλαισιωθεί από χορούς της μουσικοχορευτικής παράδοσης της Νάξου, όπως συρτό και καλαματιανό, βλάχα, μπάλλο και γρηγορόμπαλλο σε ρυθμούς έντονους και διασκεδαστικούς.

Οι εκδηλώσεις

Οι εκδηλώσεις εκείνης της ημέρας θα ξεκινήσουν από το πρωί και θα κορυφωθούν το απόγευμα στις 7:00 με 5μελή ορχήστρα (κλαρίνο, βιολί, λαούτο, κρουστά, τραγούδι), η οποία υπόσχεται γλέντι μέχρι αργά το βράδυ με παραδοσιακούς ρυθμούς και τραγούδια.

Στην αποκριάτικη βραδιά θα συμμετέχουν πολιτιστικοί σύλλογοι του Χαλανδρίου δίνοντας τη δική τους νότα.

Το Ίδρυμα Ζήση, το Λύκειο Ελληνίδων και η Ένωση Ηπειρωτών θα παρουσιάσουν δρώμενα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Το αποκριάτικο ξεφάντωμα δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς το άφθονο κρασί αλλά και τα σουβλάκια τα οποία θα ψήσουν και θα μοιράσουν στον κόσμο οι Πρόσκοποι Χαλανδρίου.

(Visited 26 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*