«Η Βρωμιά» στο θέατρο Απόλλων

bromia
admin
22/01/2018 09:43
 
 
 

Το θεατρικό έργο «Η Βρωμιά» του Ρόμπερτ Σνάιντερ παρουσιάζουν στο θέατρο Απόλλων ο Κωνσταντίνος Φάμης κι η ομάδα του, στο πλαίσιο του χριστουγεννιάτικου προγράμματος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης «Χριστούγεννα στη Σύρο».

Μετά την επιτυχημένη περιοδεία της θεατρικής παράστασης «Βρυκόλακες» του Ίψεν το 2012, ο Κωνσταντίνος Φάμης κι η ομάδα του αποφάσισαν να επιστρέψουν μ’ ένα σύγχρονο έργο κι ένα θέμα που αφορά άμεσα πλέον τις ζωές μας! Τη ζωή και την καθημερινότητα πολλών από τις περιοχές του κέντρου της πρωτεύουσας και σίγουρα της περιφέρειας!
Πρώτη φορά γνωρίσαμε τη «Βρωμιά» το 1993, όταν παίχτηκε με επιτυχία στο Θέατρο του Νέου Κόσμου σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου και με πρωταγωνιστή τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη. Η διαχρονικότητα του συγκεκριμένου έργου και το πραγματικά δυνατό κείμενο, ώθησε τον Κωνσταντίνο Φάμη κι η ομάδα του να το ανεβάσουν ξανά στη σκηνή! Η θεματική του επικαιρότητά, τότε, έμοιαζε απόλυτη. Σήμερα, αγγίζει τα όρια της υπερβολής. Ο Σαντ βρίσκεται πολύ κοντά μας, κάπου ανάμεσά μας ή μήπως… μέσα μας.
Η «Βρωμιά» του Ρόμπερτ Σνάιντερ γράφτηκε για τον Σαντ. Ο Σαντ είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα της σύγχρονης και τελικά διαχρονικής επικαιρότητας… Ένας από τους μετανάστες που καταφθάνουν στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, κουβαλώντας τις πιο ταλαιπωρημένες «αναμνήσεις» και στιγμές της ζωής τους.
Ο Σαντ είναι τριάντα χρονών. Γεννήθηκε κι έζησε στο Ιράκ. Πριν από περίπου μία πενταετία ταξίδεψε στην Ευρώπη, τον τόπο που ονειρευόταν κι είχε βαθιά αγαπήσει, διαβάζοντας και μελετώντας. Τα κατάφερε! Σήμερα, ζει σε αυτή την Ευρώπη που ονειρεύτηκε, χωρίς όμως τα απαραίτητα χαρτιά. Είναι ένας ακόμη πολιτικός – οικονομικός μετανάστης, φοβισμένος και κλεισμένος στο δωμάτιό του.
Ο Σαντ είναι ο Άλλος, ο αποκλεισμένος, ο ξένος, ο διαφορετικός που συχνά «φταίει» για όλα τα κακά και μαύρα της ζωής μας. Είναι ο γείτονάς μας στο Βερολίνο, στη Βιέννη, στα περίχωρα του Παρισιού ή πιο κοντά, στο κέντρο της πόλης μας ας πούμε!

Συντελεστές:
Μετάφραση: Κοραλία Σωτηριάδου
Σκηνοθεσία: Κατερίνα Πολυχρονοπούλου
Σκηνικά- Κοστούμια: Παναγιώτα Κοκκορού
Στο ρόλο του Σαντ, ο Κωνσταντίνος Φάμης

Info
Πού: Θέατρο Απόλλων
Πότε: Τετάρτη 24 και Πέμπτη 25 Ιανουαρίου, στις 21:00
Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ (Κανονικό) / 8 ευρώ (Προπώληση – Φοιτητικό – Μαθητικό – ΑΜΕΑ)

(Visited 18 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*