Σε θέλουμε κι εσένα στο Συριανό Καρναβάλι «Γεώργιος Σούρης» (δείτε το πρόγραμμα)

syriano karnabali 2018 1
admin
18/01/2018 10:07
  •  
  •  
  •  

Αποδράστε από την καθημερινότητα, απολαύστε κυκλαδίτικες Απόκριες στην αρχοντική Σύρο και ζήστε ένα μοναδικό ξεφάντωμα με αιγαιοπελαγίτικο αέρα στο Συριανό Καρναβάλι «Γεώργιος Σουρής», το πλούσιο πρόγραμμα του οποίου περιλαμβάνει πληθώρα εκδηλώσεων που στοχεύουν στο αμείωτο κέφι και στο ξεφάντωμα Συριανών και επισκεπτών.

Η επίσημη έναρξη του Συριανού Καρναβαλιού και η παρουσίαση των στολών των καρναβαλικών ομάδων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου. Θα ακολουθήσει live με τους “Walkman the band”, μια από τις καλύτερες Party Bands που κρατά στα χέρια της την πιο επιτυχημένη συνταγή στη διασκέδαση.
Οι εκδηλώσεις θα εξαπλωθούν στον μεσαιωνικό οικισμό της Άνω Σύρου (απ’ όπου ξεκίνησε και εδραιώθηκε το Συριανό Καρναβάλι) με την αναβίωση του παραδοσιακού καρναβαλικού εθίμου τα «Ζεϊμπέκια».

syriano karnabali 2018 2
Στο πλαίσιο του Συριανού Καρναβαλιού «Γεώργιος Σουρής», το Animasyros, το Διεθνές Φεστιβάλ και Αγορά Κινουμένων Σχεδίων, επιστρέφει στη φυσική του έδρα για την πραγματοποίηση εργαστηρίων κινουμένων σχεδίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και άτομα με αναπηρία.
Το Συριανό Καρναβάλι ολοκληρώνεται με τη μεγάλη παρέλαση την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, στο ιστορικό κέντρο της Ερμούπολης και τα παραδοσιακά Κούλουμα στις εξοχές της Σύρου.
Μπορείτε να κατεβάσετε τον έντυπο οδηγό Συριανού Καρναβαλιού «Γεώργιος Σουρής» εδώ

*Ο Γεώργιος Σουρής ήταν Συριανός σατιρικός ποιητής, δημοσιογράφος και εκδότης, πολύ δημοφιλής στο κοινό της εποχής του. Χαρακτηριζόταν από την εξαιρετική ευκολία στη στιχουργία, την ιδιοφυία του στην εύρεση του κωμικού, το αδιάπτωτο κέφι και την καλοπροαίρετη σατιρική διάθεση

(Visited 12 times, 1 visits today)