«“Νήσων Περίπλους”: Ο Πολιτισμός ως εργαλείο ανάπτυξης της νησιωτικής Ελλάδας»

admin
14/03/2015 08:51
 
 
 

Έντεκα Αναπτυξιακές Εταιρείες, που δραστηριοποιούνται σε νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας, αποτελούν το Δίκτυο «ΝΗΣΩΝ ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ».

Η Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης Α.Ε. – ΕΤΑΛ Α.Ε., ως υπεύθυνος εταίρος υλοποίησης της ενέργειας Β.1- ΕΝΕΡΓΕΙΑ Ζωγραφικής/Εικαστικών Τεχνών – ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΝΗΣΩΝ ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ, διοργανώνει ένα πλαίσιο εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στη Λέσβο το δεύτερο δεκαπενθήμερο Μάιου 2015.
Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων Α.Ε., ως εταίρος του Δικτύου «Νήσων Περίπλους» προσκαλεί καλλιτέχνες από τα νησιά Θήρα, Ίος, Κέα, Μήλος, Μύκονος, Σέριφος, Σίφνος, Σύρος και Τήνος που αποτελούν την περιοχή παρέμβασης του Τοπικού Προγράμματος Προσέγγισης LEADER Κυκλάδων, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τα παρακάτω:

 

Α. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ – ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
Θα επιλεγεί 1 καλλιτέχνης από κάθε περιοχή παρέμβασης για τα παρακάτω εργαστήρια:

*3 ημερών “MASTER CLASS” ζωγραφικής, με ειδικό θεματικό αντικείμενο που θα αφορά στην Δικτύωση και Νησιωτικότητα (ημερομηνία: 22-24 ΜΑΙΟΥ 2015).

*3 ημερών «Εργαστήριο: Νέες μορφές εικαστικής τέχνης – Δημιουργία COMIC», με ειδικό θεματικό αντικείμενο που θα αφορά στην Δικτύωση και Νησιωτικότητα (ημερομηνία: 25-27 ΜΑΙΟΥ 2015)

 Τα μέσα και υλικά και το σύνολο των δαπανών που θα απαιτηθούν για την δράση θα καλυφθούν από το πρόγραμμα. Οι δαπάνες μετακίνησης, διαμονής και φιλοξενίας του εκπροσώπου – καλλιτέχνη θα καλυφθούν από την ΕΤΑΛ Α.Ε μέσω του Προγράμματος.

 

Β. ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΗΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, με Θέμα – Τίτλο «Ελληνικές Θάλασσες και Ζωγραφική, Σπουδή στη Νησιωτικότητα»
Θα επιλεγούν τουλάχιστον δύο έργα από κάθε περιοχή παρέμβασης της νησιωτικής Ελλάδας (σε συσχετισμό και με το μέγεθός τους) για να συμμετέχουν στην έκθεση ζωγραφικής.

Τα έργα θα πρέπει να είναι τα πρωτότυπα, ενώ έχουν διαμορφωθεί προϋποθέσεις, όροι και κριτήρια εικαστικής επιλογής διαθέσιμα σε όλους τους ενδιαφερόμενους, για ενιαία διαδικασία επιλογής βάση αυτών των κριτηρίων. Τα έργα θα εκτεθούν σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο, με ασφάλεια, ενώ θα υπάρξει και πρωτότυπη αφίσα και κατάλογος για την έκθεση.
Ημερομηνία: 15 ή 16-31 ΜΑΙΟΥ 2015 (με πιθανότητα παράτασης). Η ΕΤΑΛ Α.Ε. θα αναλάβει το κόστος μεταφοράς των έργων μέσω του Προγράμματος.

Αναλυτική περιγραφή για όλες τις δράσεις θα βρείτε στις ιστοσελίδες: www.etal-sa.gr και www.e-cyclades.gr.

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να απευθύνεται για πληροφορίες στην ΕΤΑΛ Α.Ε., υπεύθυνοι επικοινωνίας: Αναστάσιος Μ. Περιμένης, Σοφία Μαλαπάσχα (τηλ. 22510 29400/29577) ή στην Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων Α.Ε., υπεύθυνοι επικοινωνίας: κα Καλλιόπη Τσαγκαράκη (τηλ. 2281088834).

(φωτό: limnosreport.gr)

(Visited 24 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*