Η φετινή «Μουσική Συνάντηση Λαϊκών Πνευστών του Αιγαίου» στην ΕΡΤ-1

alati gis ikaria 2
admin
11/11/2016 09:10
 
 
 

Ένα γοητευτικό μουσικό ταξίδι στην Ικαρία και τη φετινή «Μουσική Συνάντηση Λαϊκών Πνευστών του Αιγαίου» θα πραγματοποιήσει η ΕΡΤ-1 και η εκπομπή «Το Αλάτι της Γης» αυτή την Κυριακή 13 Νοεμβρίου.
Για δύο ώρες (από τις 13:00 μέχρι τις 15:00) οι τηλεθεατές θα έχουν τη ευκαιρία να δουν εικόνες και να απολαύσουν ήχους από τη Συνάντηση που φιλοξενήθηκε στο νησί στις 9, 10 και 11 Σεπτεμβρίου, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 150 οργανοπαίκτες από 14 νησιά, με τσαμπούνες, σουραύλια, τουμπάκια, βιολιά και λαγούτα.

alati gis ikaria 3
Το πρώτο μέρος της εκπομπής είναι αφιερωμένο στο Αιγαίο που αντιστέκεται κι επιμένει μέσα από τα πνευστά αρχέγονα όργανα, τα οποία όχι μόνο δε χάνονται αλλά περνούν πλέον δυναμικά από την παλιά γενιά στη νεότερη! Παίζουν μουσικοί από τη Νάξο, Κύθνο, Τζια, Άνδρο, Μύκονο, Σέριφο, Ικαρία και Λέρο.
Το δεύτερο μέρος επικεντρώνεται στην πλούσια μουσική παράδοση της Ικαρίας, με ιδιαίτερη έμφαση στα τοπικά πανηγύρια και τον δημοφιλή καριώτικο χορό με τις διαφορετικές παραλλαγές του.

alati gis ikaria 1
Συμμετέχουν οι μουσικοί: Μάκης και Σταμάτης Κουτσορνίθης (βιολί), Λευτέρης Πούλης-Σκάτζακας (βιολί), Παναγιώτης Χούτρας (βιολί), Βασίλης Παντελάδης (κιθάρα), Γιάννης Λούκος (κιθάρα), Γιάννης Κατσάφαρος (λαγούτο), Σταύρος Νικολαΐδης (λύρα, τσαμπούνα), Σιδερής Λιάρης (τσαμπούνα) και Νικόλας Κουντούπης (τραγούδι).
Έρευνα-Κείμενα-Παρουσίαση: Λάμπρος Λιάβας
Βοηθός σκηνοθέτης: Φίλιππος Φιλαϊτης
Εκτελεστής παραγωγός: Μανώλης Φιλαϊτης
Εκτέλεση παραγωγής: FOSS ON AIR

(Visited 22 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*