Animasyros 9.0: Εκπαιδευτικά Εργαστήρια για παιδιά, εφήβους, ενήλικες, ηλικιωμένους και ΑμΕΑ

animasyros ergastiria
admin
15/09/2016 21:59
 
 
 

To Animasyros δεν είναι μόνο προβολές ταινιών. Κάθε χρόνο η πραγματοποίηση σειράς δράσεων άτυπης οπτικοακουστικής εκπαίδευσης κινητοποιεί μικρούς και μεγάλους, επαγγελματίες κι ερασιτέχνες ώστε να δημιουργήσουν κινούμενες εικόνες, οπτικά παιχνίδια, ταινίες εμψύχωσης κι ό,τι άλλο βάζει ο νους και το κέφι τους.
Αυτή τη χρονιά, οι εκπαιδευτικές δράσεις για ενήλικες, εφήβους, παιδιά, άτομα της τρίτης ηλικίας και ΑμΕΑ που θα πραγματοποιηθούν από τις 21 μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνουν:

*Το Νησί | A+C Studios | Dan Richards
Εργαστήριο για Ενήλικες | 21-23/09 10:00 – 13:00 | Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης
Η A+C Studios παρουσιάζει ένα stop motion εργαστήριο κινουμένων σχεδίων, χρησιμοποιώντας χειροτεχνίες με χαρτί. Μετά τη διεθνή επιτυχία της εμπορικής διαφήμισης για την εταιρεία “The Happy Eggs”, παραγωγής της A+C Studios, το Animasyros θα προσφέρει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να λάβουν μέρος στη δημιουργία της δικής τους ταινίας κινουμένων σχεδίων από χαρτί. Το εργαστήριο θα γίνει υπό την καθοδήγηση της δημιουργικής ομάδας της A+C Studios, συμπεριλαμβανομένου του Διευθυντή της Dan Richards. Οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν μία τεράστια έκδοση της Σύρου σε χαρτί, η οποία στη συνέχεια, κατά αντίστροφη πορεία, θα γίνει κινούμενο σχέδιο. Η κατασκευή όλων των αντικειμένων και των σκηνικών του εργαστηρίου θα γίνει κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ με υλικά που θα παρασχεθούν από το φεστιβάλ.

*Ένα Ανιμάτικ από την Ατλαντίδα | Πέτρος Χριστούλιας
Εργαστήριο για εφήβους | 21-23/09 16:00 – 19:00 | Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης
Ο Πέτρος Χριστούλιας θα συντονίσει ένα τριήμερο εργαστήριο με σκοπό την παραγωγή μιας μικρού μήκους ταινίας με θέμα που έχει να κάνει με την μασκότ του φεστιβάλ, τις Κυκλάδες και την Ατλαντίδα! Μέσα από το εργαστήριο οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με μια απλοποιημένη εκδοχή της διαδικασίας και των σταδίων παραγωγής μίας ταινίας κινουμένων σχεδίων και με τον τρόπο μετάφρασης μιας ιστορίας στην γλώσσα του κινηματογράφου. Η τεχνική θα είναι 2D κινούμενα στοιχεία με την βοήθεια προγράμματος. Οι συμμετέχοντες, αφού εργαστούν για τη δημιουργία αναλυτικού storyboard, θα σχεδιάσουν τα φόντα και τα στοιχεία που θα εμψυχωθούν.

*Μια animation Περιπέτεια | Tsvika Oren
Εργαστήριο για εφήβους | 21-23/09 16:00 – 19:00 | Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης
Ένα τριήμερο εργαστήριο, όπου οι συμμετέχοντες θα μάθουν την ουσία των κινουμένων σχεδίων και μίας ιστορίας. Θα πειραματιστούν με καθημερινά υλικά και ανευρεθέντα αντικείμενα. Θα χρησιμοποιήσουν τα υλικά σαν ηθοποιούς και θα δημιουργήσουν ταινίες σε μικρές ομάδες.

*Δημιουργία animated videos μέσω της τεχνικής stop motion – clay motion | Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου
Παιδικό Εργαστήριο | 21-23/09 | 16:00 – 19:00 | Παιδική Βιβλιοθήκη Ερμούπολης
Στο εργαστήριο που θα συντονίσει φέτος ο Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου κάποια ιστορικά πρόσωπα σε χαρτόνι περιμένουν τους συμμετέχοντες στην αίθουσα του εργαστηρίου. Οι σπουδαστές- συμμετέχοντες θα χρειαστεί αρχικά να επινοήσουν μία ιδέα και στη συνέχεια να την εκτελέσουν, κόβοντας από το χαρτόνι τα κομμάτια που θα χρειαστούν. Παράλληλα, θα υπάρχει στην αίθουσα πλαστελίνη, με την οποία θα δημιουργήσουν και κάποια βοηθητικά στοιχεία. Συνεργαζόμενοι έτσι σε μικρές ομάδες θα δημιουργήσουν μία ιστορία, την οποία στη συνέχεια κάθε ομάδα θα αναλάβει να παρουσιάσει, δημιουργώντας στο τέλος μία ταινία κινουμένων σχεδίων.

*Αναμνήσεις σε κίνηση | Άλκηστις Τσίκου
Εργαστήριο για την Τρίτη Ηλικία | 21-23/09 | 10:00 – 13:00 | Πινακοθήκη Ερμούπολης
Η Άλκηστις Τσίκου μέσα από το εργαστήριο που διοργανώνει θα προσπαθήσει μέσα σε τρεις μέρες, να μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε τη μαγική τέχνη του animation και με οδηγό τις αναμνήσεις μας, να κάνουμε τη ζωή μας… μια ταινία! Να δώσουμε ξανά ζωή σε στιγμές και μνήμες. Η ιστορία μας θα γράψει το σενάριο της ταινίας και μείς θα ξαναγίνουμε ήρωες και πρωταγωνιστές της! Ένα συναίσθημα, ένα καλά κρυμμένο μυστικό, ένα σπουδαίο γεγονός γίνονται η αφορμή να κάνουμε «βουτιά» στο παρελθόν μας, να εμπνευστούμε και να δημιουργήσουμε μέσα από εύκολους και διασκεδαστικούς τρόπους χρησιμοποιώντας χαρτιά, μολύβια και αντικείμενα που αγαπάμε πολύ. Το ατελείωτο κέφι, η αστείρευτη δημιουργικότητα και το μεγάλο μας μπρίο, θα γίνουν τα εφόδιά μας, για να… περάσουν από τα μάτια μας σαν ταινία… οι πιο δυνατές μας αναμνήσεις. Στόχος μας, μια ταινία μικρής διάρκειας, αλλά γεμάτη από μεγάλες συγκινήσεις!

*Animamusic | Χριστίνα Ντεπιάν, Ιωάννα Γιακουμάτου
Εργαστήριο για ΑμεΑ | 23-24/09 | 10:00 – 13:00 | Παιδική Βιβλιοθήκη Ερμούπολης
Πώς μπορούμε να «δούμε» και να παίξουμε πάνω στους ρυθμούς και τους ήχους ενός μουσικού κομματιού που έχουμε ήδη συνθέσει και ηχογραφήσει; Θα ξεκινήσουμε… ΚΙΝΗΤΙΚΑ!
Θα δημιουργήσουμε σκηνικά και αντικείμενα με χαρτόνια, θα πειραματιστούμε με μπογιές και κολλάζ και με την τεχνική του pixilation θα δώσουμε μια διαφορετική διάσταση στις μουσικές μας δημιουργίες.
Μετά την πρώτη επαφή με την τεχνική του cut out στο Animasyros 8.0, στόχος του φετινού εργαστηρίου είναι να γνωρίσουν οι εκπαιδευτικοί και τα μέλη του ΚΔΑΠ- ΜΕΑ Ερμούπολης-Σύρου την τεχνική του pixilation, μέσα από παιχνίδια κινούμενης εικόνας.
Αυτήν τη φορά μας καθοδηγεί η μουσική… σε ένα σενάριο χωρίς σενάριο.
Μέχρι το τέλος του εργαστηρίου ένα είναι σίγουρο… τίποτα δε θα βρίσκεται εκεί που ακουγόταν! Στο διήμερο εργαστήριο συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί και τα μέλη του ΚΔΑΠ- ΜΕΑ Ερμούπολης-Σύρου.

*Γκιφάροντας την Πόλη | Κατερίνα Κρεμασιώτη
Ανοιχτό Εργαστήριο για Παιδιά και Ενήλικες άνω των 12 ετών | 24-25/09 | 12:00 – 14:00| Θέατρο Απόλλων
Με μοναδικά εργαλεία το κινητό, τη φωτογραφική μηχανή ή το τάμπλετ σας, το κέφι και τη φαντασία σας, η Κατερίνα Κρεμασιώτη συντονίζει ένα διήμερο ανοιχτό εργαστήρι όπου περιπλανώμενοι στους δρόμους της πόλης θα μάθετε πώς δημιουργούνται GIF εικόνες. Τα animated GIFs είναι αυτόματες εναλλαγές φωτογραφιών ή γραφικών που δίνουν στον θεατή την ψευδαίσθηση της κίνησης. Το εργαστήριο έχει σκοπό τη δημιουργία κινούμενων εικόνων GIF μέσα από έναν φωτογραφικό περίπατο στην Ερμούπολη. Μετά τη βόλτα, οι συμμετέχοντες θα συγκεντρωθούν στοo θέατρο Απόλλων, όπου το υλικό θα περαστεί σε υπολογιστή και μετά από σύντομη επεξεργασία θα πάρει τον δρόμο του για το διαδίκτυο.

Για δηλώσεις συμμετοχής στα εργαστήρια οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται το: http://www.animasyros.gr/app/applicationgr.html
Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία μπορούν να απευθυνθούν στο production_assistant@animasyros.gr

(Visited 47 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*