Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης: Συνεχίζονται οι προβολές με την ταινία “Στέλλα”

stella merkouri fountas
admin
13/09/2016 10:29
  •  
  •  
  •  

Το ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων συνεχίζει τις προβολές κινηματογραφικών ταινιών στις οποίες ο Ιάκωβος Καμπανέλλης έχει γράψει το σενάριο ή τις έχει σκηνοθετήσει ή είναι βασισμένες σε θεατρικά έργα του. 

Την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 21.00 θα προβληθεί η γνωστή και αγαπημένη ταινία ΣΤΕΛΛΑ (1955), σε σενάριο και σκηνοθεσία Μιχάλη Κακογιάννη και μουσική Μάνου Χατζιδάκι που είναι βασισμένη στο θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη “Η ΣΤΕΛΛΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΓΑΝΤΙΑ”. Στη διεθνή αυτή ταινία πρωταγωνιστούν η Μελίνα Μερκούρη και ο Γιώργος Φούντας. Παίζουν επίσης, οι Αλέκος Αλεξανδράκης, Σοφία Βέμπο, Βούλα Ζουμπουλάκη, Τασσώ Καββαδία και πολλοί ακόμα γνωστοί ηθοποιοί.

Υπόθεση του έργου

Η Στέλλα τραγουδάει στο νυχτερινό κέντρο Παράδεισος. Όταν γνωρίζει τον Μίλτο αλλάζει η ζωή της. Όμως δεν σκοπεύει να χάσει την ελευθερία της…

Κλασική είναι η ερμηνεία της Μελίνας Μερκούρη στο τραγούδι «Αγάπη πού ’γινες δίκοπο μαχαίρι», ενώ στην ταινία ακούστηκαν για πρώτη φορά τα τραγούδια «Εφτά τραγούδια θα σου πω» και «Το φεγγάρι είναι κόκκινο».
Η ταινία κέρδισε το Βραβείο Χρυσής Σφαίρας Καλύτερης Ξένης Ταινίας από την Επιτροπή Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στο Hollywood το 1955.

Η προβολή θα γίνει στο Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης, ενώ η είσοδος (όπως σε όλες τις προβολές) είναι ελεύθερη.

(Visited 51 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.