Νάξος: Περίπατοι και δράσεις γνωριμίας με την τοπική ιστορία

Κάστρο Νάξου - ΕΦΑ Κυκλάδων
admin
03/08/2016 00:20
 
 
 

Συνεχίζει και φέτος το καλοκαίρι τις δραστηριότητες της στη Νάξο η Πολιτιστική Δράση «ΝΙΚΑΝΔΡΗ» με ενημερωτικούς περιπάτους, επισκέψεις σε ιστορικά μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους, ναούς, αρχαιολογικά και λαογραφικά μουσεία, αξιόλογα φυσικά τοπία, χώρους παραγωγικής δραστηριότητας των κατοίκων κλπ.

Ειδικότερα, χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε ενημερωτικός πολιτιστικός περίπατος στην παλιά πόλη και το Κάστρο της Χώρας Νάξου, καθώς και επισκέψεις σε ναούς και εκθεσιακούς χώρους της περιοχής αυτής.

Η συμμετοχή στις δραστηριότητες είναι δωρεάν για τους εγγεγραμμένους φίλους και συνεργάτες της Κίνησης, ενώ όσοι έχουν συμμετάσχει σε παλαιότερες ενημερωτικές επισκέψεις, θεωρούνται αυτομάτως εγγεγραμμένοι στους φίλους και συνεργάτες της. Στις δραστηριότητες μπορούν επίσης να συμμετέχουν (κατόπιν συνεννόησης) και όποιοι άλλοι ενδιαφέρονται να γνωρίσουν χώρους, μνημεία και μουσεία που σχετίζονται με την ιστορία, τον πολιτισμό της Νάξου και την οικονομική και παραγωγική δραστηριότητα των κατοίκων της.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 22850-24112 και στο κινητό του προέδρου και υπεύθυνου επικοινωνίας της Κίνησης Γιάννη Λογαρά (6983-167196). Μπορούν επίσης να επικοινωνούν και ηλεκτρονικά στις διευθύνσεις logarasyan@gmail.comκαι nikandre.com@gmail.com.

Σύμφωνα με τον κ. Λογαρά, η συμμετοχή στις δραστηριότητες της Κίνησης συμβάλλει στο να γίνουν ευρύτερα γνωστά τα στοιχεία εκείνα που συνθέτουν την ιστορία και τον πολιτισμό της Νάξου στο πέρασμα των χρόνων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, αλλά και στο να προσδιοριστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι αξιόλογοι επισκέψιμοι χώροι, που είναι πολυάριθμοι και πολλοί από αυτούς δεν είναι γνωστοί ακόμη και στους κατοίκους του νησιού.

Παρόλο που η εγγραφή στον κατάλογο των φίλων και συνεργατών της Κίνησης είναι δωρεάν και μπορεί να γίνει και προφορικά ή ηλεκτρονικά (ακόμη και κατά τη διάρκεια των ενημερωτικών επισκέψεων), γίνεται δεκτή η προαιρετική φιλική ενίσχυση των 5 ευρώ για την κάλυψη κάποιων λειτουργικών εξόδων και για να μπορεί η Κίνηση να ειδοποιεί τηλεφωνικά, ηλεκτρονικά, εγγράφως και με έντυπα για τις δραστηριότητες και τις ενημερωτικές επισκέψεις σε ενδιαφέροντες χώρους.

Επίσης, διαθέτει σε συμβολική τιμή ένα πολυσέλιδο δίγλωσσο έντυπο (στα ελληνικά και αγγλικά) και με φωτογραφίες, που περιέχει πληροφορίες για μια σειρά από σημαντικούς επισκέψιμους χώρους του νησιού και είναι χρήσιμο για όσους θέλουν να ενημερωθούν και να ενημερώσουν άλλους για σημαντικά μνημεία και αξιόλογους επισκέψιμους χώρους του νησιού.

(Visited 37 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*