Κατερίνα Καμπανέλλη για το Θεατρικό Μουσείο: «Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα»

mouseio kampanelli
admin
21/07/2016 11:42
 
 
 

Όνειρο ζωής ήταν για την Κατερίνα Καμπανέλλη η δημιουργία του Θεατρικού Μουσείου στη Νάξο που φέρει το όνομα του πατέρα της.

Φιλοξενούμενη στο στούντιο του AegeanVoice 107.5 και την εκπομπή της Πόπης Αλιμπέρτη “AlibertiNews”, η κ. Καμπανέλλη δήλωσε ότι αισθάνεται μεγάλη χαρά και κυρίως δικαίωση για την πραγματοποίηση του ονείρου της, για το οποίο δόθηκε ένας αγώνας τεσσάρων χρόνων. Το αποτέλεσμα, που ανταποκρίνεται στις επιθυμίες και τα πρότυπα της, ξεπέρασε τις προσδοκίες της κι έτσι τώρα το πρώτο και – μέχρι στιγμής – μοναδικό θεατρικό μουσείο σε όλη την Ελλάδα άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό και κυρίως στη νέα γενιά, η οποία έχει την ευκαιρία να γνωρίσει το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες και διάφορα δρώμενα.

Σημειώνεται στο Θεατρικό Μουσείο βρήκαν «στέγη» πολύτιμα προσωπικά αντικείμενα του μεγάλου Ναξιώτη θεατρικού συγγραφέα και ακαδημαϊκού τα οποία δώρισε η κ. Καμπανέλλη, όπως το γραφείο του (ατόφιο), πολλά αναμνηστικά, μετάλλια, πλακέτες, περγαμηνές, διάφορα διακριτικά από τα πανεπιστήμια που τον τίμησαν, παράσημα, πίνακες με πορτραίτα του, μακέτες κοστουμιών και σκηνικών από διάφορα έργα του, σκίτσα και μικρογλυπτά που είχε φτιάξει ο ίδιος, τα βιβλία του, πλήρες οπτικοακουστικό υλικό (συνεντεύξεις του, ντοκιμαντέρ και αφιερώματα για τη ζωή και του έργο του κλπ.). Αξίζει στο σημείο αυτό να αναφερθεί ότι η συλλογή εμπλουτίζεται συνεχώς!

Επίσης, την επόμενη Πέμπτη ξεκινούν οι προβολές με την ταινία «Η Χιονάτη και τα επτά γεροντοπαλίκαρα», σε σενάριο και σκηνοθεσία Ιάκωβου Καμπανέλλη. Η προβολή έχει προγραμματιστεί για τις 21:00. Όπως είπε, η κ. Καμπανέλλη, το κοινό θα παρακολουθήσει σε πρώτη προβολή και κάποιες πολύ σπάνιες ταινίες.

 

Φιλόδοξα μελλοντικά σχέδια

Η Κατερίνα Καμπανέλλη δεν έχει επαναπαυθεί, αλλά αντίθετα έχει στο μυαλό της πολλά και φιλόδοξα σχέδια για το μέλλον.

Σε αυτά, περιλαμβάνεται η δημιουργία μια θεατρικής βιβλιοθήκης, καθώς και η μετεξέλιξη του θεατρικού μουσείου σε ένα (γιατί όχι και πανευρωπαϊκό;) Κέντρο Πολιτισμού και Μελέτης, όπου φοιτητές, σπουδαστές και επαγγελματίες του χώρου θα μελετούν το έργο τόσο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, όσο και άλλων θεατρικών συγγραφέων, κυρίως Ελλήνων.

«Ο πατέρας μου αγαπούσε πάρα πολύ τη Νάξο και ήθελε να έχει μια έδρα κι εδώ. Θα ήταν πολύ περήφανος για το μουσείο, το οποίο δεν θα έβλεπα πουθενά αλλού παρά μόνο στο κτίριο στη Γρόττα που είναι το πλέον ιδανικό» δήλωσε η κ. Καμπανέλλη, η οποία δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, τον ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ και τους κ.κ. Γ. Τσολάκη και Ι. Ναυπλιώτη, αλλά και τις κυρίες Μαρματάκη και Πολυχρονοπούλου για τη συμβολή τους στην υλοποίηση του ονείρου της και τη συνεχή στήριξη τους.

(Visited 15 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*