Φίλιππος Φόρτωμας: «Ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη μέσα από το Εθνικό Σχέδιο Ελλάδα 2.0»

Newsroom
07/04/2021 21:50
 
 
 

 

Για το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, «Ελλάδα 2.0». τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Φίλιππος Φόρτωμας, στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων, Κοινωνικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου, της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και των Ευρωβουλευτών.

Ο κ. Φόρτωμας τόνισε ότι το συγκεκριμένο εμβληματικό σχέδιο κινείται στην πορεία της επενδυτικής αναπτυξιακής πολιτικής που προωθεί η κυβέρνηση με στόχο την ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας στη μετά covid εποχή, καθώς οι συνολικοί διαθέσιμοι πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης θα ανέρχονται στα 31 δις ευρώ, ενώ οι αντίστοιχοι επενδυτικοί πόροι που θα αξιοποιηθούν θα φτάσουν τα 52 δις ευρώ.
Ο Βουλευτής Κυκλάδων αναφέρθηκε στη βαρύτητα που δίνει το εν λόγω σχέδιο στην περιφερειακή ανάπτυξη, ειδικά μέσω του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027 και άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων, σημειώνοντας ότι η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και τα νησιά των Κυκλάδων εντάσσονται στις περιοχές που ανήκουν στην κατηγορία «Περιφέρειες σε μετάβαση», για τις οποίες το ποσοστό χρηματοδότησης θα ανέρχεται στο 55%.

Η επενδυτική στρατηγική της κυβέρνησης

Μιλώντας για την επενδυτική στρατηγική της κυβέρνησης, ο κ Φόρτωμας είπε ότι η χώρα μας έχει αφήσει πίσω της την αντιαναπτυξιακή περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ και κινείται σταθερά στην κατεύθυνση σημαντικών μεταρρυθμίσεων σε τομείς όπως η Παιδεία, η Υγεία, η Ναυτιλία, η ενίσχυση της νησιωτικότητας, της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης, της ψηφιακής διακυβέρνησης αλλά και της προώθησης μεγάλων επενδύσεων στον τομέα της ενέργειας.

«Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύει συνεχώς πως έχει ως βασικό της στόχο την προώθηση αναπτυξιακών πολιτικών, με προτεραιότητα τον εκμηδενισμό των ανισοτήτων και την δίκαιη και ισόρροπη ανάπτυξη όλων των Περιφερειών της χώρας. Με γνώμονα την οικονομική και κοινωνική ενίσχυση, την προστασία του περιβάλλοντος και τον μετριασμό των οικονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας», σημείωσε ο Βουλευτής Κυκλάδων.

(Visited 34 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*