Επίσκεψη του Φίλιππου Φόρτωμα στην Τήνο

Άκης Αξαόπουλος
03/04/2021 11:12
 
 
 

 

Την Τήνο επισκέφτηκε ο βουλευτής Κυκλάδων Φίλιππος Φόρτωμας με αφορμή τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου 2021, όπου εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, αλλά ταυτόχρονα και για σειρά συναντήσεων εργασίας με τους τοπικούς φορείς.

Ανήμερα της 25ης Μαρτίου παρέστη στη δοξολογία στον Πανίερο Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου, χωροστατούντος του Μητροπολίτη Σύρου Δωροθέου Β΄. Ο κ. Φόρτωμας εκπροσώπησε την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στην κατάθεση στεφάνου στο μνημείο ηρώων Χώρας Τήνου, ενώ παράλληλα παρευρέθη και στην επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Πεσόντων στον Πύργο της Τήνου την Τετάρτη 31 Μαρτίου, τηρουμένων όλων των ορισθέντων μέτρων προστασίας κατά της πανδημίας. Τέλος, το απόγευμα της Παρασκευής 26 Μαρτίου, παρακολούθησε με ευλάβεια την ακολουθία των Χαιρετισμών της Θεοτόκου στον Πανίερο Ναό της Παναγία της Τήνου.

Ο κ. Φόρτωμας πραγματοποίησε συναντήσεις εργασίας με εκπροσώπους των τοπικών αρχών. Συγκεκριμένα, στις 29 Μαρτίου συναντήθηκε στο Δημαρχείο Τήνου με τον Δήμαρχο κ. Ιωάννη Σιώτο και τους αντιδημάρχους κκ Λουκρητία Άνδροβικ, Βαγγέλη Περιάλη, Ζαχαρία Γιαννησόπουλο και Μανώλη Λούβαρη, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν το νησί και ο τρόπος επίλυσης αυτών. Στις 30 Μαρτίου ο βουλευτής συναντήθηκε με την Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου και Έπαρχο Τήνου κ. Αναστασία Δεληγιάννη – Άσπρου, όπου είχαν μία εποικοδομητική συζήτηση για θέματα του νησιού. Στις 31 Μαρτίου επισκέφθηκε στον Πύργο την Ιστορική Κοινότητα Πανόρμο, όπου ενημερώθηκε από την εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο Έξω Μεριάς κ. Νικολέτα Τριανταφύλλου και τον πρόεδρο της Κοινότητας κ. Σωτήρη Πρίντεζη για τα τοπικά ζητήματα. Στη συνέχεια επισκέφθηκε τη Σχολή Καλών Τεχνών Πύργου όπου ενημερώθηκε από τον διευθυντή κ. Λεωνίδα Χαλεπά για την λειτουργία της.

«Προχωράμε με πνεύμα συνεργασίας και με συντονισμένες ενέργειες, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του τόπου μας με τον καλύτερο και ταχύτερο τρόπο. Η πανδημία έφερε πολλές ανατροπές στην κανονικότητα, τη ζωή και την οικονομία μας.

Οι εμβολισμοί των νησιωτών μας προχωρούν και αυτό αποτελεί μια πολύ μεγάλη ελπίδα για όλη την κοινωνία. Συνεχίζουμε με πρόγραμμα και στρατηγική, ώστε να ανοίξει και ο τουρισμός και να ανασάνει η τοπική και εθνική οικονομία», δήλωσε ο βουλευτής Κυκλάδων κ. Φόρτωμας.

(Visited 36 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*