Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή η διαδικτυακή συνδιάσκεψη των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων

ΝΕ Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ
Άκης Αξαόπουλος
03/03/2021 13:09
 
 
 

 

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Κυκλάδων

Το Σαββατοκύριακο 27-28 Φεβρουαρίου έγινε διαδικτυακά η Νομαρχιακή συνδιάσκεψη των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κυκλάδων. Η συνδιάσκεψη στέφθηκε με επιτυχία, με τη συμμετοχή 159 αντιπροσώπων που είχαν εκλεγεί από τις οργανώσεις των νησιών. Στις εκλογές πήραν μέρος 500 και πλέον μέλη.

Στη συνεδρίαση απηύθυναν χαιρετισμό εκπρόσωποι του κόμματος, οι Βουλευτές Νίκος Συρμαλένιος και Νεκτάριος Σαντορινιός και οι πρώην Βουλευτές Νίκος Μανιός και Αντώνης Συρίγος.

Την πολιτική εισήγηση εκ μέρους της Κεντρικής Επιτροπής έκανε η Βουλευτής και πρώην Υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου, τομεάρχης Πολιτισμού.

Ο διάλογος που αναπτύχθηκε ήταν γόνιμος και οι περισσότερες τοποθετήσεις αναφέρθηκαν στην προώθηση της διεύρυνσης του κόμματος και του ανοίγματός του στην τοπική κοινωνία, στους τόπους δουλειάς, στους μαζικούς χώρους.

Στη συνδιάσκεψη κατατέθηκαν από αντιπροσώπους και εγκρίθηκαν ψηφίσματα που αναφέρονται στα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά.

1. Ψήφισμα συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους κατοίκους της Τήνου για την επαπειλούμενη καταστροφή του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος από τα τεράστια πάρκα ανεμογεννητριών που επιχειρείται να εγκατασταθούν εκεί και καταδίκης των απειλών, των διωγμών, δικαστικών και διοικητικών εναντίον όσων πρωτοστατούν στις κινητοποιήσεις των κατοίκων..

2. Ψήφισμα για τα προβλήματα της Ορεινής Νάξου και ιδιαίτερα για το σμυριδικό, για το αιολικό πάρκο Κορώνου και την αθέτηση των υποχρεώσεων της ιδιοκτήτριας εταιρείας προς το δημόσιο και την Τ.Α.

3. Ψήφισμα διαμαρτυρίας για τον φημολογούμενο σχεδιασμό από το Υπουργείου Παιδείας καθιέρωσης ως μόνιμου εκπαιδευτικού συστήματος της τηλεκπαίδευσης στα μικρά νησιά και τα ορεινά χωριά, που θα οδηγήσει στην κατάργηση των σχολικών μονάδων (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια).

4. Ψήφισμα για τα οξυμένα προβλήματα στον τομέα της Υγείας, τα μεγάλα κενά σε προσωπικό που υπάρχουν στα Κέντρα υγείας και στα νοσοκομεία των νησιών, την υποβάθμιση του νέου νοσοκομείου Σαντορίνης, την ανάγκη δημιουργίας μονάδας τεχνητού νεφρού στο Κέντρο υγείας Πάρου, την αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας Πάρου και Μυκόνου σε νοσοκομεία.

5. Τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες του τουρισμού στα νησιά καθώς και οι εργαζόμενοι.

6. Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον θάνατο του Μανώλη Γλέζου.

7. Ψήφισμα διαμαρτυρίας για την παραβίαση από την κυβέρνηση των δικαιωμάτων των κρατουμένων και τον κίνδυνο η Ελλάδα να είναι η πρώτη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση με νεκρό κρατούμενο από απεργία πείνας.

Τοποθετήσεις

Στις τοποθετήσεις των αντιπροσώπων κυριάρχησαν το θέμα της διεύρυνσης του κόμματος, το άνοιγμά του στις τοπικές κοινωνίες, στους μαζικούς φορείς, η αναδιοργάνωση της Νομαρχιακής επιτροπής, η ίδρυση οργανώσεων σε όλα τα νησιά «Απαιτείται συστράτευση, εγρήγορση των στελεχών των μελών και των φίλων του κόμματος, κάθε δημοκρατικού πολίτη, δεν περισσεύει κανένας προοδευτικός πολίτης, κανένας δημοκράτης».

Ομιλητές

Οι ομιλητές: Καταδίκασαν την κυβερνητική πολιτική, η οποία, με την εργαλειοποίηση της υγειονομικής κρίσης, επιδιώκει με αντισυνταγματικό τρόπο την ανατροπή των βασικών δικαιωμάτων των πολιτών και των εργαζομένων, κατακτημένων με πολύχρονους και σκληρούς αγώνες.

Αποδοκίμασαν την επιβολή της αστυνομοκρατίας στα Πανεπιστήμια, τη στέρηση σε δεκάδες χιλιάδες νέους του δικαιώματος στη μόρφωση, την υπονόμευση των δημόσιων Πανεπιστημίων υπέρ των αμφίβολης ποιότητας ιδιωτικών κολεγίων.

Εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για την πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της υγείας, ενώ η πανδημία πλήττει την χώρα, πολιτική που οδηγεί το δημόσιο σύστημα υγείας και τα νοσοκομεία σε διάλυση, αδιαφορεί για τα προβλήματα των υγειονομικών που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή κατά της πανδημίας. Κατάγγειλαν ακόμη το πρωτοφανές όργιο βίας των ΜΑΤ με στόχο την καταστολή κάθε κινητοποίησης των εργαζομένων και των πολιτών.

«Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, με τον λαό και την κοινωνία στο καναβάτσο της πανδημίας, καλείται το κόμμα μας, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, από τον λαό, να σπάσει το απόστημα της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, του «καθεστώτος Μητσοτάκη», να ακυρώσει την πρωτοφανή επίθεση που δέχονται το Σύνταγμα, οι κορυφαίοι θεσμοί της Δημοκρατίας, το κράτος Δικαίου, η Παιδεία, η Υγεία, η ίδια η κοινωνία» τονίστηκε.

Οι εκλογές της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 7 Μαρτίου 2021.

(Visited 152 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*