Επίσκεψη Nίκου Συρμαλένιου στη Μήλο

Άκης Αξαόπουλος
20/02/2021 02:05
 
 
 

 

Από Σάββατο 13 έως Τετάρτη πρωΐ 17 Φεβρουαρίου ο Νίκος Συρμαλένιος επισκέφθηκε τη Μήλο. Πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων στο Δημαρχείο, στο Κέντρο Υγείας, στο Λιμενικό Ταμείο, στο Αστυνομικό Τμήμα, και στο Λιμεναρχείο.

Στο Δημαρχείο συναντήθηκε με το δήμαρχο Μανώλη Μικέλη και τους Αντιδημάρχους Φραγκιό Ζούλια και Νίκο Ζούλια. Στη συνάντηση έγινε εκτενής συζήτηση γύρω από τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν το νησί, μεταξύ των οποίων τα απορρίμματα, τα λύματα, την επένδυση στον Καστανά, το χωροταξικό, τη στελέχωση του δήμου κ.α. Είναι σημαντικό ότι προχωράει το φλέγον ζήτημα των διευθέτησης των απορριμμάτων που περιλαμβάνει την διαμόρφωση του ΧΥΤΥ – ΧΥΤΑ, την ασφαλτόστρωση του δρόμου πρόσβασης μήκους 5,5 χλμ, την προμήθεια κάδων κλπ. Επίσης προχώρησε η πλήρης αποκατάσταση, λειτουργία και συντήρηση της μονάδας του βιολογικού στην Τανταλιά, ενώ προχωράει η μελέτη του δικτύου αποχέτευσης και του βιολογικού στον Αδάμαντα και εκκρεμεί ακόμα η χωροθέτηση του βιολογικού των Πολλωνίων. Σε ότι δε αφορά τον Καστανά, σε αναμονή βρίσκεται η εκδίκαση της προσφυγής στο ΣτΕ.

Στο Κέντρο Υγείας συναντήθηκε με την επιστημονική υπεύθυνη Μόρφω Βαλά και τον πρόεδρο της διοικούσας Κώστα Μακρή, όπου συζητήθηκε για άλλη μια φορά το κρίσιμο ζήτημα της στελέχωσης, που στη φάση αυτή καλύπτεται κυρίως από υπηρέτηση γιατρών εκ περιτροπής, ενώ συμφωνήσαμε ότι θα πρέπει να υπάρξει θεσμοθέτηση στη βουλή δέσμης αυξημένων κινήτρων προσέλκυσης ιατρικού προσωπικού στα νησιά. Βεβαίως συζητήθηκε και η ανάγκη εξεύρεσης μονιμότερης λύσης για τις κατοικίες των γιατρών, κάτι που ισχύει για το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων, πρόβλημα που αποτελεί μέχρι σήμερα σοβαρό ανασταλτικό παράγοντα. Συζητήθηκε επίσης και η πορεία του εμβολιασμού, που μέχρι τώρα έχει καλύψει τους υγειονομικούς καθώς και τις δύο δόσεις της ηλικίας άνω των 80. Τέλος σημειώθηκε ως σημαντική η λειτουργία της τηλεϊατρικής, όπου γίνονται συνδέσεις ανά ειδικότητα με νοσοκομεία του λεκανοπεδίου.

Στο Λιμενικό Ταμείο συναντήθηκε με τον πρόεδρο Χρήστο Νίνο, με τον οποίο συζήτησαν τις αρμοδιότητες και την έκταση εποπτέιας του Ταμείου. Σε ότι αφορά τον Αδάμαντα συζητήθηκε το νέο master plan του λιμανιού που εκτείνεται από την Κάναβα μέχρι την Λαγκάδα, καθώς και το ζήτημα της διευθέτησης των θέσεων των τουριστικών και των αλιευτικών σκαφών, ενώ σε ότι αφορά το λιμενικό έργο των Πολλωνίων, ενημερωθήκαμε ότι έχει δημοπρατηθεί και επίσης έγινε και επικαιροποίηση των περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ). Σε εκκρεμότητα βεβαίως παραμένει η παρακαμπτήρια οδός που αποτελεί έργο κρίσιμης σημασίας για το συνολικό έργο.

Στο αστυνομικό τμήμα συναντήθηκε με το διοικητή κ. Μηνά Μακρίδη και συζήτησαν καταρχήν τη συμβολή της αστυνομικής δύναμης της Μήλου στους ελέγχους για την επιτυχή διαχείριση της πανδημίας στο νησί, ενώ στη συνέχεια για άλλη μια φορά τονίστηκε η ανάγκη ενίσχυσης του τμήματος από πλευράς προσωπικού, αφού επί συνόλου οργανικών θέσεων 25 υπηρετούν 14, ενώ ταυτόχρονα καλύπτουν και τις ανάγκες των τεσσάρων νησιών του Επαρχείου, όπου σε καθένα από τα υπόλοιπα νησιά υπηρετούν μόνο 1-2 αστυνομικοί. Επίσης να σημειωθεί ότι την τελευταία καλοκαιρινή περίοδο η Μήλος ενισχύθηκε μόνο με ένα αστυνομικό. Τέλος ο διοικητής, μας εξέφρασε τις ευχαριστίες του που φέραμε στη βουλή την επιστολή του δημάρχου με θέμα την ενίσχυση του αστυνομικού τμήματος.

Στο Λιμεναρχείο ο Νίκος Συρμαλένιος συναντήθηκε σε συνάντηση γνωριμίας με το νέο λιμενάρχη κ. Ζήνωνα Πετράκη. Το θέμα της ενίσχυσης με προσωπικό τέθηκε και εδώ, αφού επί συνόλου 25 θέσεων συν 5 για το πλωτό σκάφος, υπηρετούν τώρα μόλις 15, ενώ και το καλοκαίρι που οι ανάγκες είναι κατά πολύ αυξημένες, πάλι η ενίσχυση είναι πολύ μικρή.

Τέλος, συμμετείχε στη διαδικτυακή συνεδρίαση της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Μήλου, που έγινε στα πλαίσια της νομαρχιακής συνδιάσκεψης των Κυκλάδων, η οποία θα διεξαχθεί διαδικτυακά το τελευταίο σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου.

(Visited 36 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*