Διαδικτυακή ημερίδα στελεχών της ΝΔ και εκπροσώπων φορέων για την αστεγία και τον εθελοντισμό

Newsroom
22/01/2021 3:48
  •  
  •  
  •  

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα «Αστεγία, Πολιτικές, Εθελοντισμός» από το Μητρώο Στελεχών Ν.Δ. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τα αντίστοιχα Μητρώα Στελεχών Ν. Αιγαίου και Ηπείρου.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Γεώργιος Στύλιος, η επικεφαλής του Μητρώου της Ν.Δ. κα Ρεβέκκα Πιτσίκα, ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού και Γραμματέας Οργανωτικού κ. Στέλιος Κονταδάκης και ο Συντονιστής του Μητρώου Ηπείρου κ. Gianluca Ματσίρας.

Εξαιρετικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν οι κ.κ.:
*Γρηγόριος Λέων (Πρόεδρος ΚΥΔΕΑ, Δήμος Αθηναίων).

*Χάρης Αηδηνόπουλος (Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Δήμος Θεσσαλονίκης).

*Χαρούλα Γιασιράνη (Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Ν. Αιγαίου).

*Νίκος Παγώνης (Γραμματέας Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων ΝΔ).

*Ειρήνη Τσεσμελή (Πρόεδρος Συλλόγου Μονογονεϊκής Οικογένειας).

*Γιάννης Παπαγεωργίου (Αν. Πρόεδρος Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κ. Μακεδονίας) και

*Ευαγγελία Κλούρα (Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών).

Τον συντονισμό έκαναν οι Γενικές Συντονίστριες του Μητρώου Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου κα Μαρία Καλπουζάνη και κα Ελένη Μαυρόγαλου αντίστοιχα.

Τα συμπεράσματα της ημερίδας, αφού έγιναν γνωστές οι ευρωπαϊκού επιπέδου δομές των δύο μεγάλων Δήμων της χώρας, αφορούν την πολύ σημαντική και ουσιαστική παρέμβαση του εθελοντισμού σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής πρόνοιας, τη δημιουργία Μητρώου Εθελοντισμού σε όλους τους κλάδους, καθώς και την εκπαίδευση των πολιτών στη κουλτούρα του εθελοντισμού ξεκινώντας από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Η συνεργασία Περιφερειών, αλλά και Δήμων σε επίπεδο ανταλλαγής εμπειριών, τεχνογνωσίας και πληροφορίας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα τίθεται στο επίκεντρο των πολιτικών που αναπτύσσονται το τελευταίο χρονικό διάστημα σχετικά με τον εθελοντισμό.

Στο τέλος της εκδήλωσης, η κα Μαυρόγαλου δήλωσε: «Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο Πρόεδρος και Πρωθυπουργός μας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν επιδείξει από την αρχή το κοινωνικό πρόσωπο της πολιτικής που υιοθετούν και υλοποιούν. Με ένα συγκροτημένο θεσμικό πλαίσιο για τον εθελοντισμό και την κοινωνική πρόνοια, που ήδη έχει ξεκινήσει να δομείται σε συνδυασμό με το φιλότιμο του Έλληνα που το έχει αποδείξει σε όλες τις κρίσιμες στιγμές η χώρα, η κοινωνία και η οικονομία θα προχωρήσουν μπροστά και θα έρθουν καλύτερες μέρες για τους συμπολίτες μας».

(Visited 26 times, 1 visits today)