Ν. Συρμαλένιος: Συνυπόγραψε ερώτηση για την προστασία και στήριξη των εργαζομένων

Newsroom
21/01/2021 10:05
 
 
 

Την Επίκαιρη Επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με θέμα την ανάγκη προστασίας των εργαζομένων, τη στήριξη του εισοδήματός τους, και την αντιμετώπιση της ανεργίας συνυπέγραψε ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος.

Όπως αναφέρει η ερώτηση, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στήριξε τους εργαζομένους και το εισόδημα τους, ενίσχυσε τους ελέγχους στους χώρους εργασίας και αντέστρεψε την τάση απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων που είχε επιβληθεί την περίοδο των μνημονίων.

Όλα αυτά, όμως, ανατράπηκαν όταν έγινε κυβέρνηση η ΝΔ, η οποία ενήργησε ως «οδοστρωτήρας» όσον αφορά στα εργασιακά και το Ασφαλιστικό, ενώ αντιμετώπισε την κρίση της πανδημίας ως ευκαιρία αναδιάρθρωσης της οικονομίας και απορρύθμισης της αγοράς εργασίας. «Η αγορά εργασίας καταρρέει, το 2020 ήταν η χειρότερη χρονιά για την απασχόληση από το 2012» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επίκαιρη επερώτηση, με την οποία οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να μάθουν αν ο νέος Υπουργός Κωστής Χατζηδάκης «Θα επιμείνει στην οικονομικά αδιέξοδη και αντικοινωνική απορρύθμιση και ελαστικοποίηση της εργασίας και στην κατάλυση των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων».

Αναλυτικά, η ερώτηση

(Visited 67 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*