Παρέμβαση Φ. Φόρτωμα για την οικονομική στήριξη των λεωφορειούχων άγονων γραμμών στα νησιά

Άκης Αξαόπουλος
19/01/2021 19:04
 
 
 

 

Την πρόθεση του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών να προβεί στην απαραίτητη εισήγηση προς το Υπουργείο Οικονομικών για να συμπεριληφθούν οι επιχειρήσεις που εκτελούν δρομολόγια άγονων γραμμών στις νησιωτικές περιοχές σε αυτές που λαμβάνουν ήδη έκτακτη επιδότηση, όπως γίνεται για ΚΤΕΛ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, μετά από ερώτηση του Βουλευτή Κυκλάδων κ. Φίλιππου Φόρτωμα, έκανε γνωστή με απάντησή του ο Υφυπουργός κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Στην ερώτηση που είχε καταθέσει τον προηγούμενο μήνα, ο κ. Φόρτωμας ζητούσε από τους αρμόδιους Υπουργούς να γνωστοποιήσουν τις ενέργειες στις οποίες είναι διατεθειμένοι να προβούν, ώστε οι λεωφορειούχοι των άγονων νησιωτικών γραμμών να λάβουν οικονομική ενίσχυση και αποζημίωση για να καλύψουν μέρος της ζημιάς από τον αναγκαστικό περιορισμό των διαθέσιμων επιβατικών θέσεων που επιβάλουν τα μέτρα προστασίας από την πανδημία.

Ο κ. Κεφαλογιάννης επιβεβαίωσε ότι ο εν λόγω κλάδος δεν συμπεριλαμβάνεται μεν στις επιχειρήσεις που δικαιούνται το εν λόγω επίδομα, πλην όμως δεσμεύτηκε ότι το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών θα εισηγηθεί προς το Υπουργείο Οικονομικών την πρόβλεψη δυνατότητας οικονομικής τους ενίσχυσης.

(Visited 67 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*