Χ. Κόκκινος: Να επανεξεταστεί η απόφαση επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων σε περιοχές με βαρύ επιδημιολογικο φορτίο

Newsroom
14/01/2021 21:04
 
 
 

 

Να επανεξεταστεί η απόφαση επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων σε περιοχές με βαρύ επιδημιολογικο φορτίο ζητά με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής του Συνδυασμού “ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ” Χαράλαμπος Κόκκινος.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Με αφορμή την επανέναρξη της δια ζώσης εκπαίδευσης στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση , αλλά και τις επιφυλάξεις που έχουν εκφράσει δήμαρχοι (π.χ. Δήμαρχος Θεσσαλονίκης), την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλιου Καλύμνου και τα ζητήματα που υπαρχουν με πολυπληθή τμήματα ανά τάξη και κτιριακές υποδομές καλούμε την πολιτεία:

Να επανεξετάσει την απόφαση της -και αν χρειαστεί να αναβάλλει- την επαναλειτουργία της δια ζώσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στις σχολικές μονάδες σε περιοχές της χώρας μας με βαρύ επιδημιολογικο φορτίο covid/19. Τέτοια περίπτωση αποτελεί και η Κάλυμνος όπου το Δημοτικό Συμβούλιο ζήτησε να μην λειτουργήσουν τα σχολεία του νησιού λόγω των πολλών κρουσμάτων covid-19 που καταγραφονται στον πληθυσμό.

Όλοι επιθυμούμε να λειτουργήσει η εκπαίδευση και να επιστρέψει η κανονικότητα, όμως επισημαίνουμε και τα εξής:

– βρίσκεται “προ των πυλών ” το 3ο κύμα της πανδημίας (όπως μας αναφέρουν τα ΜΜΕ).

-Εντός των ημερών η θερμοκρασία θα μειωθεί αρκετά και οι καιρικές συνθήκες δεν θα ευνοούν ανά 20λεπτο τον αερισμό επί 5λεπτο των αιθουσών όπως υποδεικνύουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα…

-υπάρχουν αρκετα πολυπληθή τμήματα (επομένως συνωστισμός…).

-δεν υπάρχει σε όλες τις σχολικές μονάδες ικανοποιητικός αριθμός καθαριστριών.

– Δεν έχει εκτιμηθεί και καταμετρηθεί σε όλο το εύρος της η κατασταση του covid-19 στον πληθυσμό μας αμέσως μετα τις πρόσφατες εορτές.

-Δεν έχει ξεκινήσει ο εμβολιασμός του πληθυσμού μας και κατ’ επέκταση των εμπλεκομένων με την εκπαιδευτική διαδικασία και των συγγενικών τους προσώπων….

Όλοι θέλουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας και πρέπει να μείνουμε ασφαλείς… Θα είναι τραγικό να επεκταθεί η πανδημία, να πάνε χαμένες οι θυσίες του λαού μας, τα νησιά μας να βρεθούν σε χειρότερο επιδημιολογικο κλοιό και… να σταματήσει πάλι η λειτουργία των σχολικών μονάδων σε λιγες ημέρες!

(Visited 58 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*