Ερώτηση Φ. Φόρτωμα για την ενίσχυση των λεωφοριούχων άγονων νησιωτικών γραμμών

Άκης Αξαόπουλος
18/12/2020 10:57
 
 
 

 

Ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς Υποδομών & Μεταφορών, Κωνσταντίνο Καραμανλή και Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, με θέμα τη λήψη ειδικής μέριμνας για τους ιδιοκτήτες λεωφορείων άγονων γραμμών σε νησιωτικές περιοχές.

Όπως επεσήμανε ο κ. Φόρτωμας, η επιβολή έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του Covid -19 είχε ως αποτέλεσμα τον περιορισμό των διαθέσιμων θέσεων των επιβατών στα μέσα μεταφοράς, γι αυτό και δόθηκε έκτακτη κρατική επιδότηση στις εταιρίες με σκοπό την κάλυψη της οικονομικής τους ζημίας.

Ο Βουλευτής Κυκλάδων τόνισε ότι στις νησιωτικές περιοχές στις οποίες η συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση δεν έχει ανατεθεί σε Κ.Τ.Ε.Λ., το μεταφορικό έργο εκτελείται από λεωφορεία άγονων γραμμών οι ιδιοκτήτες των οποίων εφάρμοσαν κατά γράμματα τα μέτρα προστασίας και τήρησαν ευλαβικά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, περιορίζοντας τις διαθέσιμες θέσεις μεταφοράς επιβατών. Παρά το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις των υπεραστικών λεωφορείων που δραστηριοποιούνται στα νησιά, έχουν υποστεί ισχυρό οικονομικό πλήγμα, αντίστοιχο με αυτό των υπόλοιπων μέσων μεταφοράς, δεν συμπεριλαμβάνονται στις κατηγορίες που λαμβάνουν κρατική επιδότηση.

Για τους παραπάνω λόγους, ο κ. Φόρτωμας ζήτησε από τους κ.κ. Υπουργούς Υποδομών & Μεταφορών και Οικονομικών, να γνωστοποιήσουν τις ενέργειες στις οποίες είναι διατεθειμένοι να προβούν, ώστε οι λεωφοριούχοι των άγονων νησιωτικών γραμμών να λάβουν οικονομική ενίσχυση και αποζημίωση για να καλύψουν μέρος της ζημιάς από τον αναγκαστικό περιορισμό των διαθέσιμων επιβατικών θέσεων.

(Visited 58 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*