Ερωτήσεις της Κ. Μονογυιού για το μνημείο του Πύργου του Αγίου Πέτρου της Άνδρου και για τους εργαζόμενους του Δ.Λ.Τ. της Μυκόνου

Άκης Αξαόπουλος
07/12/2020 11:21
  •  
  •  
  •  

 

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου η Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Μονογυιού κατέθεσε την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020 ερωτήσεις προς τα Υπουργεία Πολιτισμού και Εργασίας.

Συγκεκριμένα:

*Ερώτηση σχετικά με τι μέτρα προτίθενται να ληφθούν και την ανάγκη παρεμβάσεων για την διάσωση του εμβληματικού και μοναδικού μνημείου του Πύργου Αγίου Πέτρου της Άνδρου προς το αρμόδιο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, σύμφωνα και με το πρόσφατο ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Άνδρου.

*Ερώτηση προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σχετικά με την ανάγκη ρύθμισης για την αναγνώριση υπηρεσίας εργαζομένων στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μυκόνου. Συγκεκριμένα, λόγω του ότι η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Μυκόνου θεωρούσε κατά τα έτη 2006-2009 ότι ο συνταξιοδοτικός φορέας των εργαζομένων του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μυκόνου είναι το Δημόσιο, δεν κατέθεσε προς το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ τις εισφορές υπέρ αυτών όπως έπρεπε. Τονίζεται ότι ο Δήμος Μυκόνου έχει εκφράσει την πρόθεσή του να δρομολογήσει την αναγνώριση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων αυτών των εργαζομένων ,αλλά αιτείται ρύθμιση ώστε να καταστεί αυτό δυνατόν.

(Visited 31 times, 1 visits today)