Δεκτή έγινε η τροπολογία της Κ. Μονογυιού στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος για τα Συμβούλια Αρχιτεκτονικής

Άκης Αξαόπουλος
04/12/2020 11:52
 
 
 

 

Έγιναν δεκτές εν μέρει οι προτάσεις στη τροπολογία που κατέθεσε η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Μονογυιού με αρ. 633/70 – 3/12/2020, στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και ενέργειας «Εκσυγχρονισμός της Χωροταξικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας» και αφαιρέθηκαν οι εμβόλιμες προσθήκες στα άρθρα 32 και τροποποιήθηκε το άρθρο 46.

Είχε προηγηθεί τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου στο προεδρείο της επιτροπής παραγωγής και εμπορίου στη Βουλή από τη βουλευτή Κυκλάδων Κατερίνας Μονογυιού κατάθεση απόψεων για αυτές τις ρυθμίσεις.

λέον αποφεύγονται οι ασάφειες που θα οδηγούσαν σε αδιέξοδα ιδιοκτήτες/επενδυτές και θα πολλαπλασίαζαν τα γραφειοκρατικά εμπόδια.

Αλλά οδηγούμαστε σε έναν οικοδομικό οργανισμό οραματικού ως προς την Αρχιτεκτονική και προτείνουμε τις συγκεκριμένες αλλαγές ώστε:
– Αφ’ ενός να επιτυγχάνεται η προστασία του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος, η διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και της αρχιτεκτονικής / πολεοδομικής ταυτότητας των κτιρίων, των κατασκευών και των οικιστικών συνόλων που έχουν υπαχθεί σε καθεστώς προστασίας, σύμφωνα με τις κατά περίπτωση πράξεις χαρακτηρισμού, τις ισχύουσες διατάξεις και τις διεθνείς συμβάσεις.

– Αφ’ ετέρου δεν υφίσταται ο κίνδυνος αλληλοεπικάλυψης των αρμοδιοτήτων του
Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής και των Συλλογικών Οργάνων του ΥΠΠΟΑ και η έκδοση
αντιφατικών αποφάσεων από τα όργανα αυτά. Κάτι που θα οδηγούσε σε αύξηση των
γραφειοκρατικών διαδικασιών, με αποτέλεσμα η προστασία του εκάστοτε τόπου, να
διακινδυνεύεται και να υπονομεύεται.

(Visited 92 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*