Ομιλία Φ. Φόρτωμα για την ανασυγκρότηση της πολιτικής αεροπορίας στην Ελλάδα

Άκης Αξαόπουλος
28/11/2020 23:04
 
 
 

 

Για τη σύσταση της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, καθώς και την αναδιάρθρωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας μίλησε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών το οποίο ψηφίσθηκε την Πέμπτη 26/11 στην Ολομέλεια της Βουλής.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας θα είναι ένα εποπτικό, ευέλικτο και λειτουργικό όργανο με ρυθμιστικό ρόλο το οποίο θα επανδρωθεί με το κατάλληλο στελεχιακό δυναμικό στη λογική των αξιοκρατικών προσλήψεων. Σε ότι αφορά την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, μετατρέπεται σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, διατηρεί την διοικητική και οικονομική της αυτοτέλεια, κανείς εργαζόμενος δεν πρόκειται να κινδυνεύσει, ενώ για πρώτη φορά θα μπορεί να καταθέτει ισολογισμούς και να λειτουργεί με αυτοτελές λογιστικό σύστημα.

Μιλώντας για τα περιφερειακά νησιωτικά αεροδρόμια και ελικοδρόμια των Κυκλάδων, τα οποία ειδικά τους θερινές περιόδους υποδέχονται μεγάλο αριθμό επισκεπτών, ο κ. Φόρτωμας ζήτησε τη στήριξη και την ενίσχυσή τους από την Πολιτεία με σκοπό την αντιμετώπιση των ελλείψεων, την αναβάθμισή και την ασφαλή λειτουργία τους.

«Το νομοσχέδιο στο σύνολό του είναι άρτιο, απολύτως σύμφωνο με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, αλλά και τις ευρωπαϊκές και διεθνείς συμβάσεις, διασφαλίζοντας την αξιοκρατία και τη διαφάνεια στον τομέα της πολιτικής αεροπορίας στη χώρα μας. Οι απαιτήσεις είναι μεγάλες και στεκόμαστε στο ύψος των περιστάσεων με ευθύνη, αλλά και με αποτελεσματικότητα, εχέγγυα απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία, αλλά και αντιμετώπιση τυχόν δύσκολων καταστάσεων», είπε στην τοποθέτησή του ο Βουλευτής Κυκλάδων.

(Visited 59 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*