Αναφορά Φ. Φόρτωμα για την παράταση εγγραφών ακινήτων των Κυκλάδων στο Εθνικό Κτηματολόγιο

Άκης Αξαόπουλος
21/11/2020 13:03
 
 
 

 

Την παράταση προθεσμίας διόρθωσης ανακριβών πρώτων εγγράφων ως «αγνώστου ιδιοκτήτη» στο Εθνικό Κτηματολόγιο για τα ακίνητα των Κυκλάδων, ζήτησε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, με αναφορά την οποία κατέθεσε προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη.

Ο κ. Φόρτωμας έθεσε υπόψιν του Υπουργού την επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Νάξου, με την οποία ζητείται η παράταση των προθεσμιών κατά τουλάχιστον ένα έτος (παράταση της ορισθείσας προθεσμίας από 31/12/2020 σε 31/12/2021) προκειμένου να τακτοποιηθούν οι εκκρεμείς υποθέσεις στη νησιωτική περιφέρεια των Κυκλάδων, για τις εγγραφές, διορθώσεις και λοιπές ενέργειες που θα απαιτηθούν ενώπιον των Δικαστικών Αρχών και των Κτηματολογικών Γραφείων.

Ο Βουλευτής Κυκλάδων κάλεσε τον κ. Χατζηδάκη να εξετάσει με ιδιαίτερη προσοχή και να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα του Δικηγορικού Συλλόγου Νάξου, προς όφελος της προστασίας των περιουσιακών δικαιωμάτων των κατοίκων των Κυκλάδων, συνυπολογίζοντας τις ιδιαίτερες συνθήκες διαβίωσης των νησιωτών, αλλά και τις επιπτώσεις από την πανδημία που πλήττει την ελληνική επικράτεια.

Η αναφορά του Βουλευτή Κυκλάδων Φίλιππου Φόρτωμα

Η επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Νάξου

(Visited 170 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*