Προς διευθέτηση το ζήτημα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των χορτολιβαδικών εκτάσεων; Διάλογος Συρμαλένιου-Ταγαρά στη Βουλή

Newsroom
16/10/2020 12:40
 
 
 

 

Μέχρι το τέλος του έτους πρόκειται να εντάξει, σε διάταξη νόμου, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας την τροπολογία για τις χορτολιβαδικές εκτάσεις, την οποία κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος και Νεκτάριος Σαντορινιός, αποδεχόμενο το δίκαιο του σχετικού αιτήματος που αναφερόταν σε αυτήν.

Αυτό δήλωσε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νικόλαος Ταγαράς, μετά από διάλογο που είχε με τον βουλευτή Νίκο Συρμαλένιο στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με θέμα τη μείωση των επιπτώσεων ορισμένων πλαστικών προϊόντων στο περιβάλλον.

Ο κ. Συρμαλένιος, αφού πρωτύτερα είχε τονίσει ότι το θέμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των χορτολιβαδικών εκτάσεων (στις οποίες δεν ισχύει το τεκμήριο κυριότητας του Δημοσίου) ταλαιπωρεί και ταλανίζει δεκάδες χιλιάδες πολίτες, τόσο στις Κυκλάδες, όσο και άλλες περιοχές της Ελλάδας, επισήμανε ότι η τροπολογία που κατέθεσε εκείνος και ο κ. Σαντορινιός λύνει το ιδιοκτησιακό ζήτημα και δίνει τη δυνατότητα αυτές οι εκτάσεις να αξιοποιηθούν και να μεταβιβάζονται, επειδή πλέον θα ανήκουν χωρίς κωλύματα δασικής νομοθεσίας στους ιδιοκτήτες τους. Γι’ αυτό και ζήτησε από τον κ. Ταγαρά να την κάνει δεκτή.

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανέφερε ότι το Υπουργείο επεξεργάζεται γενικότερα διατάξεις που έχουν αναδειχθεί μέσα από προβλήματα και εμπλοκές, όπως το θέμα του ιδιοκτησιακού δικαιώματος σε χορτολιβαδικές εκτάσεις, εκεί που ισχύει το τεκμήριο υπέρ του Δημοσίου, θέμα το οποίο – όπως διαβεβαίωσε τον κ. Συρμαλένιο – υπάρχει η πρόθεση να αντιμετωπιστεί και να βρεθεί η ασφαλέστερη λύση.

Το βίντεο της ομιλίας του Νίκου Συρμαλένιου στην Ολομέλεια της Βουλής

Το βίντεο του διαλόγου με τον υφυπουργό

(φωτό: skai.gr)

(Visited 174 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*