Ο Αντώνης Συρίγος για τον προϋπολογισμό του 2016: «Βασικό δείγμα γραφής της κυβέρνησης»

admin
07/12/2015 15:17
 
 
 

Στις πολιτικές παραμέτρους που επηρεάζουν την οικονομία και κατά συνέπεια και την κατάρτιση του προϋπολογισμού, αναφέρθηκε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Συρίγος κατά τη συζήτηση που διεξήχθη στη Βουλή.

Αφού επεσήμανε ότι ο προϋπολογισμός είναι «το βασικό δείγμα γραφής της πολιτικής κάθε κυβερνήσεως», ο κ. Συρίγος σημείωσε ότι η οικονομική πολιτική καθορίζεται και από πολιτικά ζητήματα, όπως είναι το γεωπολιτικό περιβάλλον, η πολιτική σταθερότητα και η ύπαρξη ενός μίνιμουμ κοινωνικού consensus γύρω από στρατηγικά θέματα, ως αποτέλεσμα ενός ευρέως διαλόγου ή τουλάχιστον η διεξαγωγή ενός τέτοιου διαλόγου.

Σύμφωνα με τον βουλευτή Κυκλάδων, η παρούσα κυβέρνηση έχει λάβει υπόψη της όλα τα παραπάνω, παρά το γεγονός ότι το χρονικό διάστημα που βρίσκεται στην εξουσία είναι πολύ μικρό. «Για την Αντιπολίτευση, βέβαια, ο ένας χρόνος είναι – φαίνεται – πολύ μεγάλο διάστημα, για να συμμαζέψει κανείς τα ερείπια και να διορθώσει λάθη πολυετών πολιτικών επιλογών» υποστήριξε και πρόσθεσε ότι «τα τελευταία χρόνια, η μόνη πολιτική που ασκήθηκε ήταν είτε η εύκολη λήψη υφεσιακών μέτρων είτε, όπου ήταν δύσκολο, η αναβολή αναγορευθείσα ως υψίστη πολιτική ελλείψει άλλου».

Επίσης, κατέκρινε την στάση της αντιπολίτευσης, η οποία τον Αύγουστο, ψήφιζε «ως επιβαλλόμενα και φιλοευρωπαϊκά» αυτά που σήμερα «κρίνονται ως ολέθρια, επικατάρατα και καταστροφικά».

«Η στιγμή είναι καίρια» τόνισε ο κ. Συρίγος και απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση, υπενθύμισε ότι ο λαός επιθυμεί διακαώς την απόδοση δικαιοσύνης.

«Η έλλειψή της φαρμακώνει […] Συνεπώς, διενεργείστε έρευνες, ελέγξτε τις λίστες, αποδώστε υπεύθυνα τη δικαιοσύνη. Μόνο αυτό μπορεί να εξουδετερώσει τις δυσκολίες και την οικονομική πίεση ή τουλάχιστον να την καταπραΰνει. Οι άλλοι δεν το έπραξαν ορθά. Εμείς πρέπει να το κάνουμε. Η Ιστορία θα μας κρίνει όλους» κατέληξε ο βουλευτής Κυκλάδων.

 

{youtube} https://www.youtube.com/watch?v=gjYoZva6Uok {/youtube}

(Visited 100 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*