Ενίσχυση των δικτύων Ο.Τ.Α. μετά από πρόταση του Βουλευτή Κυκλάδων Φ. Φόρτωμα

Άκης Αξαόπουλος
09/10/2020 14:47
 
 
 

 

Στην Ολομέλεια της Βουλής μίλησε την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, στη συζήτηση και ψήφιση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών με βασικό αντικείμενο την αναπτυξιακή προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τις αλλαγές στον Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας και το νέο πλαίσιο επιλογής διοικήσεων στον δημόσιο τομέα. Για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, ο κ. Φόρτωμας, είχε τοποθετηθεί προ ημερών και στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια, ο Βουλευτής Κυκλάδων, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο άρθρο 33 του νομοσχεδίου και στη θέσπιση του καινοτόμου φορέα των Αναπτυξιακών Θεσμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι καλούνται να συμπράξουν με Δήμους και Περιφέρειες προκειμένου να επιλύσουν χρόνια και μείζονα προβλήματα, όπως αυτό της υποστελέχωσης, αλλά και να συμβάλουν στη χάραξη αναπτυξιακών πολιτικών σε δημοτικό, διαδημοτικό ή περιφερειακό επίπεδο.

Επίσης, o κ. Φόρτωμας, εξέφρασε την ικανοποίησή του καθώς έγινε αποδεκτή η δική του πρόταση και συμπεριλήφθηκε στο άρθρο 33 η επέκταση των δυνατοτήτων στελέχωσης των δικτύων των Ο.Τ.Α. με τις ίδιες ακριβώς προϋποθέσεις που προβλέπονται για τους υπό σύσταση Αναπτυξιακούς Θεσμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στο Αιγαίο λειτουργεί το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων- ΔΑΦΝΗ, το οποίο υποστηρίζει τη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης των νησιών και ενεργοποιεί ένα βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης στο νησιωτικό χώρο.

Τέλος, ο Βουλευτής Κυκλάδων χαιρέτησε το άρθρο 46 του εν λόγω νομοσχεδίου το οποίο προβλέπει την παροχή δωρεάν σίτισης και στέγασης σε γιατρούς, εκπαιδευτικούς, στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλους υπαλλήλους, προκειμένου να αποκτήσουν επιπρόσθετα κίνητρα ώστε να εργασθούν και να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στα νησιά.

«Για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται έμπρακτα ότι η Κυβέρνηση στέκεται δίπλα σε νησιωτικές περιοχές. Στόχος είναι τα νησιά να φτάσουν σε ένα επίπεδο οικονομικής, εφοδιαστικής, ενεργειακής, εκπαιδευτικής, ιατροφαρμακευτικής και πολιτιστικής επάρκειας, για να μπορέσουν να μπουν μέσα σε συνθήκες ανταγωνισμού», τόνισε, μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Κυκλάδων.

(Visited 46 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*