Νίκος Συρμαλένιος: «Μόνιμες προσλήψεις για τις μονάδες υγείας των νησιών και όχι άλλες περιστασιακές λύσεις» (video)

syrmalenios vouli
Newsroom
22/09/2020 12:39
 
 
 

«Προσωρινές και εμβαλωματικές» χαρακτήρισε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Συρμαλένιος τις λύσεις που συνεχίζει να δίνει το Υπουργείο Υγείας και η 2η Υγειονομική Περιφέρεια στο πρόβλημα της υποστελέχωσης του Κέντρου Υγείας Μήλου.

Στην τοποθέτησή του κατά την συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησής του για τη λειτουργία του Κ.Υ. Μήλου, ο βουλευτής υποστήριξε ότι οι λύσεις αυτές δεν συνάδουν με την ενδυνάμωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας στα νησιά, καθώς σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της έλλειψης εξειδικευμένων γιατρών.

Ο κ. Συρμαλένιος ζήτησε από το Υπουργείο Υγείας να δηλώσει ποιός είναι ο σχεδιασμός του για την ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό των μονάδων υγείας στα νησιά, ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει νέα δέσμη κινήτρων για την προσέλκυση γιατρών στους νησιωτικούς προορισμούς, κάνοντας γνωστό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη επεξεργαστεί μια σειρά οικονομικών, επιστημονικών και διοικητικών κινήτρων, τα οποία πρόκειται σύντομα να τα φέρει σε νομοθετικό έργο.

Ωστόσο, ο βουλευτής διευκρίνισε ότι οι νησιώτες διεκδικούν να υπάρξουν πραγματικά μόνιμες προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας να αναταχθεί και να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες που έχουν προκύψει λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Η κυβέρνηση θα πρέπει να απαντήσει συγκεκριμένα και όχι να συνεχίσει τη λογική των περιστασιακών μετακινήσεων» κατέληξε ο Νίκος Συρμαλένιος.

Δείτε το βίντεο της ομιλίας του βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ

(Visited 58 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*