Γιάννης Βρούτσης: Βρούτσης: Η κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα την εργασία

vroutsis vouli
Newsroom
19/09/2020 01:11
 
 
 

 

«Σημαντική και θετική παρέμβαση» χαρακτήρισε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης την τροπολογία της κυβέρνησης που κατατέθηκε για ψήφιση στο αθλητικό νομοσχέδιο και παρέχει κίνητρα σε επιχειρήσεις για προσλήψεις που εκτιμάται ότι μπορεί να προσφέρουν έως και 100.000 θέσεις εργασίας.

Ο υπουργός Εργασίας, παρουσιάζοντας την τροπολογία στην Ολομέλεια, υπογράμμισε πως αυτή η τροπολογία υλοποιεί την εξαγγελία του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ και αποδεικνύει έμπρακτα ότι «οι πολιτικές μας, αυτή την περίοδο έχουν στο επίκεντρό τους τον άνεργο και τον εργαζόμενο». Πρόκειται είπε για «ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης, σε συνέχεια μιας σειράς άλλων που έχουν περάσει όλο το προηγούμενο διάστημα από την Βουλή και καλύπτουν συντριπτικά το σύνολο των εργαζομένων, των ανέργων και των επιχειρήσεων».

Ο Γιάννης Βρούτσης, επισήμανε ότι η τροπολογία αυτή «περιλαμβάνει την πολύ μεγάλη και γενναία, χωρίς προηγούμενη παρέμβαση, για τη στήριξη της δημιουργίας 100.000 νέων θέσεων εργασίας, όπως ευελπιστούμε» καθώς όπως είπε «η πολιτεία παίρνει πάνω της ένα μη μισθολογικό κόστος ύψους 350 εκατομμυρίων ευρώ» με την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9 μονάδες. Εξήγησε μάλιστα ότι «σήμερα «φωτογραφίζουμε» τον αριθμό των εργαζομένων σε μια επιχείρηση και αυτή είναι η αφετηρία μας. Και αυτός ο αριθμός πρέπει να διατηρηθεί στο ακέραιο από την επιχείρηση».

(Visited 61 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*