Συνάντηση Φόρτωμα με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ για το Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων και το Νεώριο

Newsroom
03/08/2020 03:05
 
 
 

Με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη συναντήθηκε ο Βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Φίλιππος Φόρτωμας.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν, επίσης, ο Πρόεδρος και το Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων κ.κ. Μάρκος Βουτσίνος και Γιάννης Μπάιλας αντίστοιχα (με τους οποίους ο κ. Φόρτωμας είχε συναντηθεί κατά το τελευταίο του ταξίδι στη Σύρο την προηγούμενη εβδομάδα), ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας του Εργοστασιακού Σωματείου του Νεωρίου κ.κ. Αντώνης Χατζαντώνης και Μάρκος Ρηγούτσος αντίστοιχα, η δικηγόρος κα Ολυμπία Βλασοπούλου και ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ κ. Παναγιώτης Κορδάτος.

Αρχικά, ο κ. Φόρτωμας και οι εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων έθεσαν στον Διοικητή του ΟΑΕΔ το ζήτημα της συντήρησης του κτιρίου όπου στεγάζεται το Εργατικό κέντρο στην Ερμούπολη, ένα διατηρητέο νεοκλασικό ιδιοκτησίας ΟΑΕΔ με έντονο πρόβλημα που δυσχεραίνει την εργασία, ενώ θέτει σε κίνδυνο και τη σωματική ακεραιότητα όσων εισέρχονται σε αυτό.

Το δεύτερο θέμα ήταν η έλλειψη επαγγελματικής σχολής μαθητείας στη Σύρο που να δέχεται αιτήματα κατάρτισης για ειδικότητες που αφορούν στο Νεώριο. Επιθυμία και στόχος λοιπόν του φορέα είναι η δημιουργία ειδικού προγράμματος εκπαίδευσης τόσο των ατόμων που ήδη εργάζονται στο ναυπηγείο, όσο και των νέων του νησιού, ώστε να αποκτούν κατάρτιση σε έναν τομέα που μπορούν να βρουν ευκολότερα εργασία.

Επίσης, τέθηκε το θέμα του επιδόματος ανεργίας για τους εργαζομένους του Νεωρίου με την προηγούμενη εργοδοσία, καθώς κάποιοι από αυτούς αδυνατούν να εγγραφούν στον ΟΑΕΔ και στερούνται του επιδόματος. Το θέμα επεξεργάζεται η Διοίκηση του ΟΑΕΔ.

Στη συνέχεια, ο κ. Φόρτωμας έθεσε γενικότερα εργασιακά ζητήματα και θέματα ανεργίας που αφορούν στον νομό Κυκλάδων, με επίκεντρο την ενίσχυση της αγοράς εργασίας στα νησιά λόγω και των ειδικών συνθηκών που βιώνει η χώρα και της σημαντικής ύφεσης που αντιμετωπίζει ο τουρισμός.

Ο βουλευτής δήλωσε ικανοποιημένος από την προθυμία του Διοικητή κ. Πρωτοψάλτη να συνδράμει στην επίλυση των ζητημάτων που του τέθηκαν, καθώς κι από τη γενικότερη κοινή αντίληψη των δύο πλευρών για ενίσχυση των νησιωτών σε θέματα αρτιότερης εκπαίδευσης, ώστε να δίνονται περισσότερα εφόδια και συνεπώς ευκαιρίες σε νέους και άνεργους νησιώτες.

(Visited 93 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*