Ανδρέας Ξανθός (τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ): «Ανήκουστο να υποχρεώνονται γιατροί του ΕΣΥ να παρακολουθούν ασθενείς σε “ξενοδοχεία καραντίνας”»

Newsroom
21/07/2020 12:00
 
 
 

 

Πρωτοφανές και ανήκουστο χαρακτήρισε ο βουλευτής και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός το γεγονός ότι πρόσφατη εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας (8/7/2020) υποχρεώνει τους γιατρούς των πλησιέστερων μονάδων του ΕΣΥ (νοσοκομείων – Κέντρων Υγείας) να παρακολουθούν την πορεία της υγείας ασθενών που παραμένουν σε «ξενοδοχεία καραντίνας».

Στο πλαίσιο επίκαιρης ερώτησης του προς τον Υφυπουργό Υγείας κ. Κοντοζαμάνη, ο κ. Ξανθός δήλωσε σχετικά: «Δεν έχει ξανασυμβεί στο ΕΣΥ να καλούνται οι γιατροί του να έχουν την ευθύνη ασθενών που δεν εξέτασαν, δεν νοσήλευσαν και δεν γνωρίζουν το ιστορικό τους και οι οποίοι βρίσκονται σε ιδιωτικό χώρο απομόνωσης με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον τουρισμό. Αυτό θα έπρεπε να είναι αρμοδιότητα και ευθύνη των ιδιωτών γιατρών που έχουν συνάψει συμβάσεις με τα ξενοδοχεία».

Μάλιστα, ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον κ. Κοντοζαμάνη να αποσύρει την εγκύκλιο και να μην επιβαρύνει τους γιατρούς του Δημόσιου Συστήματος Υγείας με ένα έργο που δεν είναι στα καθήκοντα τους.

(Visited 292 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*