Γ. Βρούτσης: «Για πρώτη φορά κυβέρνηση αφήνει απροστάτευτες τις αδύναμες οικογένειες»

admin
28/10/2015 22:44
 
 
 

Την «αναίτια διακοπή» των επιδομάτων για τις αδύναμες και ευάλωτες οικογένειες κατήγγειλαν 21 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι κατέθεσαν σχετική ερώτηση, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Σε ανακοίνωση του, ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης ανέφερε σχετικά:

«Στο υπουργείο Εργασίας το 2013, υλοποιώντας πολιτικές στήριξης της οικογένειας και της κοινωνικής συνοχής, δημιουργήθηκε το πλέον σύγχρονο, καινοτόμο, δίκαιο και αποτελεσματικό σύστημα χορήγησης οικογενειακών επιδομάτων. Ειδικότερα, θεσπίστηκε το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων (ν. 4093/2012) το οποίο χορηγείται σε όλες τις οικογένειες, που έχουν από ένα εξαρτώμενο παιδί και άνω και το Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών (ν.4141/2013), το οποίο χορηγείται στις οικογένειες με τρία και άνω εξαρτώμενα παιδιά.

Οι πολιτικές αυτές σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν χωρίς κόστος για το δημόσιο, με διαφανείς, αποτελεσματικές και δίκαιες διαδικασίες, καθώς πραγματοποιούνται με απόλυτα ηλεκτρονικό τρόπο.

Σήμερα, για πρώτη φορά, εντελώς αιφνίδια, αδικαιολόγητα και απαράδεκτα δεν πραγματοποιήθηκε η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι υπόλογη, καθώς άφησε απροστάτευτες τις πιο αδύναμες και ευάλωτες οικογένειες, στερώντας τες το δικαιούμενο επίδομα. Υπενθυμίζεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του 2013 και 2014, η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων δεν καθυστέρησε ποτέ ούτε λεπτό. Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ μας κατήγγειλε ότι επρόκειτο για επιδόματα “ψίχουλα”. Πόση υποκρισία…».

 

 

(Visited 17 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*