Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την κινητοποίηση ενάντια στις ανεμογεννήτριες

Newsroom
03/06/2020 03:15
 
 
 

 

Χαιρετίζουμε τους κατοίκους του νησιού μας και των άλλων νησιών που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις ενάντια στα σχέδια εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα νησιά μας.

Καταγγέλλουμε την εκκωφαντική και απαράδεκτη απουσία της πλειοψηφίας της δημοτικής αρχής, του Δημάρχου αλλά και του Επάρχου, από τη συγκέντρωση (στη Νάξο), της οποίας μάλιστα διοργανωτής ήταν ο ίδιος ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, κατόπιν παρέμβασής μας στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Προτίμησαν να παρευρεθούν σε ετεροχρονισμένες θρησκευτικές εκδηλώσεις με τη δικαιολογία της «ανειλημμένης υποχρέωσης» που προέκυψε μάλιστα την τελευταία στιγμή!!! Η επιλογή τους αυτή καθώς και όλος ο τρόπος οργάνωσης και προετοιμασίας από τη δημοτική αρχή αυτής της κινητοποίησης στο νησί μας δημιουργεί, αν μη τι άλλο πολλά ερωτηματικά.

Εντύπωση βέβαια προκαλεί και η στάση των άλλων δημοτικών παρατάξεων που ενώ συμμετείχαν στην κινητοποίηση και είχαν τη δυνατότητα δεν έκαναν καμία παρέμβαση, ούτε ξεκαθάρισαν τη θέση τους για τις ανεμογεννήτριες.

Το δημοτικό συμβούλιο θα πρέπει άμεσα να συζητήσει σε ειδική συνεδρίαση το σοβαρό θέμα των ανεμογεννητριών και να ξεκαθαρίσει ποια τελικά είναι η θέση του και πώς θα οργανώσει τον αγώνα ώστε να αποτραπεί η εγκατάσταση τους, όταν θα έρθει η στιγμή αυτή.

Η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι γνωστή. Δόθηκε συνοπτικά στη δημοσιότητα με την ανακοίνωσή – συμμετοχής στην κινητοποίηση για τις 31 Μάη, αλλά και με την ομιλία του επικεφαλής και δημοτικού μας συμβούλου Γιάννη Κορρέ στη συγκέντρωση, την οποία θα αποστείλουμε και εγγράφως μιας και δεν αναρτήθηκε μέχρι τώρα από όσα τοπικά δημοσιογραφικά μέσα παρακολουθούσαν και κατέγραφαν την συγκέντρωση.

Τονίζουμε για μια ακόμη φορά την ανάγκη να Διεκδικήσουμε:

• Την άμεση ανάκληση όλων των αδειών και των χρηματοδοτήσεων στους επιχειρηματικούς ομίλους για εγκατάσταση αιολικών πάρκων στα νησιά μας.
• Ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο φορέα ενέργειας για την παραγωγή, τη μεταφορά, την διανομή και την εμπορία της ηλεκτρικής ενέργειας που θα αξιοποιεί όλες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας προς όφελος του λαού μας για φθηνή ενέργεια.

Να είμαστε σε επιφυλακή. Η εξαίρεση του αιολικού πάρκου «ΒΟΥΡΛΑΣ Α.Ε.» μόνο εφησυχασμό δεν προκαλεί, αφού το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει.

Χρειάζεται να οργανώσουμε τον αγώνα μας ώστε να αποτρέψουμε στην πράξη κάθε προσπάθεια μεταφοράς και εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο νησί μας.

(Visited 94 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*