Λαϊκή Συσπείρωση Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Λέει «όχι» στα αιολικά πάρκα και καλεί σε συγκέντρωση

Newsroom
29/05/2020 23:56
 
 
 

Λέμε όχι στα αιολικά πάρκα στο νησί μας – 31 Μάη, στις 11:00 το πρωί στην κεντρική πλατεία της παραλίας

Αγωνιζόμαστε για να προστατέψουμε τον τόπο μας
Το οφείλουμε στους εαυτούς μας, στα παιδιά μας και στις μελλοντικές γενιές!

Οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για τις ανεμογεννήτριες στα νησιά μας αλλά και σε άλλα μέρη της ηπειρωτικής Ελλάδας που γίνονται στο όνομα της «πράσινης ενέργειας», εντάσσονται στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της ενέργειας. Της γενικότερης ενεργειακής πολιτικής της ΕΕ και όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων της Ελλάδας, βάζοντας στο επίκεντρο την κερδοφορία των ενεργειακών επιχειρηματικών ομίλων.


Διαβάστε επίσης: Νάξος: Κάλεσμα διαμαρτυρίας για τα αιολικά πάρκα


Πρόκειται για σχεδιασμούς που βρίσκονται σε αντιπαράθεση με τις λαϊκές ανάγκες, τα δικαιώματα των εργαζομένων, την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, τις ανάγκες για επαρκή και φθηνή κατανάλωση. Δεν καλύπτουν καμία ενεργειακή ανάγκη των νησιών μας . Θα προκληθεί μάλιστα μη αναστρέψιμη περιβαλλοντική υποβάθμιση.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση είμαστε απέναντι στη πολιτική που ξεπουλά και δεν αξιοποιεί όλες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές ενέργειας.

Διεκδικούμε:

–  Να ανακληθούν οι άδειες και οι χρηματοδοτήσεις που έχουν δοθεί για την εγκατάσταση αιολικών πάρκων.
– Ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο φορέα ενέργειας με αποκλειστικότητα στην παραγωγή, μεταφορά, διανομή, εμπορία της ηλεκτρικής ενέργειας που θα αποτελούν κοινωνική ιδιοκτησία και θα λειτουργεί προς όφελος του λαού μας και όχι των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων. Είμαστε ενάντια στην πολιτική της απελευθέρωσης της ενέργειας που έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της τιμής του ρεύματος, την ενεργειακή φτώχεια για τον λαό, το γενικό ξεπούλημα της ΔΕΗ και των δικτύων της.

Να είμαστε σε επιφυλακή. Η εξαίρεση του αιολικού πάρκου «ΒΟΥΡΛΑΣ Α.Ε.» μόνο εφησυχασμό δεν προκαλεί, αφού το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει.

Οργανώνουμε τον αγώνα μας ώστε να αποτρέψουμε στην πράξη κάθε προσπάθεια μεταφοράς και εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο νησί μας.

Η πρόσφατη εμπειρία από την Τήνο αποδεικνύει ότι ο λαός μπορεί να υπερασπίζεται τα συμφέροντά του και να ανατρέπει το κλίμα του κυβερνητικού εκφοβισμού και της τρομοκρατίας που στοχεύει στην υπεράσπιση των επιχειρηματικών συμφερόντων. Πως το αποτέλεσμα έρχεται όταν υπάρχει λαϊκή θέληση.

(Visited 99 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*