Φ. Φόρτωμας: «Επιτακτική η ανάγκη ψηφιακής αναβάθμισης των υπηρεσιών στα νησιά»

Άκης Αξαόπουλος
28/05/2020 00:10
 
 
 

 

Στην ανάγκη επιτάχυνσης του ψηφιακού μετασχηματισμού του κράτους, ως ευκαιρία που «κληρονομήθηκε» από την πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, επικεντρώθηκε η τοποθέτηση του Βουλευτή Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππου Φόρτωμα, σε σχετική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής, παρουσία του Υπουργού Επικρατείας, αρμόδιου για θέματα ψηφιακής διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερακκάκη.

Ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που ο ίδιος ανέλαβε στην περιοχή των Κυκλάδων, όπως τα ερωτηματολόγια τα οποία απέστειλε προς τους Δήμους του νομού, με σκοπό την καταγραφή των αναγκών, των ελλείψεων και των δυνατοτήτων, ώστε να συγκροτηθεί ένα δίκτυο παροχής σύγχρονων υπηρεσιών, υγείας, εκπαίδευσης και ψηφιακής εξυπηρέτησης του δημότη.

Ο κ. Φόρτωμας ο οποίος συμμετείχε, όλα το προηγούμενο διάστημα, σε τηλεδιασκέψεις με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων των νησιών, πρόκειται να καταθέσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο προτάσεων προς τα αρμόδια Υπουργεία με στόχο να ενταχθεί στην συνολική πολιτική αναβάθμισης υπηρεσιών την οποία προωθεί η Κυβέρνηση.

Επίσης, τοποθετήθηκε για τη μέθοδο της τηλεϊατρικής, την οποία ο ίδιος έχει αναδείξει πολλάκις τους τελευταίους μήνες, υπογραμμίζοντας εκ νέου την ανάγκη συγκρότησης ενιαίου, σύγχρονου και αξιόπιστου συστήματος πρωτοβάθμιας υγείας φροντίδας, χαρακτηριστικά του οποίου θα είναι το χαμηλό λειτουργικό κόστος για το κράτος και η παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών για νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές.

Τέλος, ο κ. Φόρτωμας, επέκρινε την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, διότι, κατά τη διάρκεια της θητείας της, δεν αξιοποιήθηκαν οι σύγχρονες τεχνολογικές δυνατότητες στη διοίκηση, και η Ελλάδα παρέμεινε ουραγός της Ευρωζώνης στη χρήση του διαδικτύου. Όπως είπε χαρακτηριστικά, το 50% των πολιτών στις Κυκλάδες αδυνατεί να εξυπηρετηθεί διαδικτυακά, σε περιπτώσεις διεκπεραίωσης υποθέσεων με το δημόσιο, ηλεκτρονικών πληρωμών ή ακόμη και σε επίπεδο απλής επικοινωνίας με ορισμένες υπηρεσίες.

(Visited 44 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*