Παρουσίαση επικαιροποιημένου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ «Μένουμε Όρθιοι» – Αλέξης Τσίπρας: «Δεν είναι μονόδρομος η Ελλάδα της ύφεσης» (video)

Newsroom
26/05/2020 15:30
 
 
 

 

Αποτέλεσμα «μιας ουσιαστικής δουλειάς διαβούλευσης, ανταλλαγής ιδεών, απόψεων με τους φορείς της πραγματικής οικονομίας», αλλά και «ρεαλιστικό, κοστολογημένο, άμεσα υλοποιήσιμο και απολύτως αναγκαίο σχέδιο, στη βάση των υπαρκτών δυνατοτήτων της ελληνικής οικονομίας» χαρακτήρισε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας το επικαιροποιημένο πρόγραμμα άμεσων και κοστολογημένων παρεμβάσεων του κόμματος για την στήριξη της κοινωνίας και της οικονομίας «Μένουμε Όρθιοι».

Κατά την χθεσινή παρουσίαση του στο Ζάππειο, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως μετά την θαρραλέα αντιμετώπιση της πανδημίας, η οποία συνέβαλε στο να βγει η χώρα με τις λιγότερες δυνατές απώλειες από την αυτή την σκληρή δοκιμάσια, η συλλογική δύναμη του ελληνικού λαού δεν θα πρέπει «να συντριβεί στο όνομα μιας νέας, χειρότερης κανονικότητας», αλλά αντίθετα θα πρέπει να αξιοποιηθεί ανάλογα, με δίκαιη ανταμοιβή για όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες.

«Δεν έχω καμία πρόθεση σήμερα και δεν έχουμε καμία πρόθεση να χαϊδέψουμε αυτιά. Οι δυσκολίες της πανδημίας στην οικονομία θα είναι δύσκολες παντού. Και δεν υπάρχει κανείς στον κόσμο που να πιστεύει ότι η ανάκαμψη είναι μια εύκολη υπόθεση και απλή. Έχει όμως μεγάλη σημασία ποιες προτεραιότητες βάζεις και τι πολιτική ακολουθείς» ανέφερε μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «χρειάζονται θαρραλέες αποφάσεις και θαρραλέες τομές».

Όσον αφορά στο πρόγραμμα «Μένουμε όρθιοι2», ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εξήγησε ότι είναι προσαρμοσμένο στις νέες συνθήκες που έχει διαμορφώσει τόσο η κρίση, όσο και η άρνηση της κυβέρνησης να ενισχύσει την εργασία και τις επιχειρήσεις.

Η διάρκειά του είναι οι τέσσερις επόμενοι μήνες της επαναφοράς στη λειτουργία της οικονομίας, που συμπίπτουν όμως και με τη τουριστική περίοδο, μια ιδιαίτερη περίοδο για την ελληνική οικονομία.
Περιλαμβάνει ένα πακέτο δημοσιονομικής επέκτασης 13,4 δισ. ευρώ, στοχευμένο όμως σε δράσεις που μπορούν να δώσουν πολλαπλασιαστική επίδραση στη πραγματική οικονομία αλλά και στήριγμα σε κάθε νοικοκυριό, σε κάθε εργαζόμενο, άνεργο, αυτοαπασχολούμενο, επιχειρηματία.
Βασικός του άξονας είναι – όπως και στην πρώτη του εκδοχή – η στήριξη της εργασίας και όχι η στήριξη της αναστολής της εργασίας. Δεύτερος άξονας της πρότασης είναι η στήριξη των επιχειρήσεων, ενώ παρέχει και συγκεκριμένες απαντήσεις για όλους τους κλάδους τη οικονομίας, ειδικότερα δε για αυτούς που πλήττονται περισσότερο.

Για την «βαριά βιομηχανία» της χώρας, τον τουρισμό, προτείνεται ένα γενναίο πρόγραμμα μαζικού εσωτερικού τουρισμού, έκτακτη κατάργηση του φόρου διαμονής, μείωση στον υπερεκπτωτικό συντελεστή του 6% στον ΦΠΑ.

Για τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τους αλιείς, προβλέπει την πλήρη κάλυψη των άμεσων αναγκών τους, από την μη επιστρεπτέα ενίσχυση, την αναπλήρωση του μισθολογικού κόστους και από το Εισόδημα Έκτακτης Ανάγκης.

Τέλος, το πρόγραμμα προβλέπει την ισχυρή και αποφασιστική ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

«Είναι ένα σχέδιο που πρέπει να υλοποιηθεί σήμερα για να αποφύγουμε τα χειρότερα αύριο. Για να μπορέσουν να λειτουργήσουν με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα, οι στρατηγικοί κλάδοι της ελληνικής οικονομίας. Ο αγροτικός τομέας, η μεταποίηση, οι μεταφορές, ο τουρισμός. Για να φέρουμε, τέλος, πιο κοντά την επανεκκίνηση, να μην αργήσει αυτή η επαννεκίνηση, η ανάκαμψη της οικονομίας, να φέρουμε πιο κοντά την ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη του αύριο με επενδύσεις και δουλειές για όλους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, ο οποίος υποστήριξε ότι «αυτή η Ελλάδα της ύφεσης και της ανεργίας και των ανισοτήτων δεν είναι μονόδρομος» και ότι «όλοι μαζί, μπορούμε να αλλάξουμε τη μέχρι σήμερα προδιαγεγραμμένη πορεία της κοινωνίας και της οικονομίας και να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλες και όλους».

Μετά τον κ. Τσίπρα, τον λόγο πήραν οι αρμόδιοι Τομεάρχες της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κα Αχτσιόγλου, κ. Παππάς και κ. Τσακαλώτος, καθώς και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος κα Ξενογιαννακοπούλου.

Παρουσίαση του επικαιροποιημένου προγράμματος «Μένουμε Όρθιοι»

Μπορούμε να αλλάξουμε τη μέχρι σήμερα προδιαγεγραμμένη πορεία της κοινωνίας και της οικονομίας. Να αποτρέψουμε τη βαθιά ύφεση και την ανεργία. Να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Το πρόγραμμά μας αποτελεί ένα ρεαλιστικό, κοστολογημένο, άμεσα υλοποιήσιμο και απολύτως αναγκαίο σχέδιο, στη βάση των υπαρκτών δυνατοτήτων της ελληνικής οικονομίας. Ένα σχέδιο που πρέπει να υλοποιηθεί σήμερα για να διασφαλίσουμε το αύριο. #ΜενουμεΟρθιοι

Gepostet von Alexis Tsipras am Montag, 25. Mai 2020

 

(φωτό: cnn.gr)

(Visited 59 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*